Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében.

Kérjük, engedélyezze a látogatáselemzést, hogy hatékonyabban tudjuk fejleszteni szolgáltatásunk, illetve engedélyezze az érdeklődésének megfelelő reklámok megjelenítését támogató („marketing”) sütiket is. Amennyiben a későbbiekben mégsem szeretne a weboldalunkról sütiket fogadni, akkor használhatja ezt az eszközt arra, hogy kikapcsolja a választott kategóriákat.
A mentés gomb megnyomásával beállításai mentésre kerülnek.

Az alábbi süti beállításokat alkalmazhatja:

Funkcionális sütik
Ezek a sütik könnyítik az oldal használatát azáltal, hogy néhány információt tárolnak az Ön beállításairól. Ide tartozik például a weboldalon kitöltött adatok megőrzése is.

Látogatáselemzés
Ezek a sütik segítenek bennünket abban, hogy értékeljük weboldalunk teljesítményét, fejlesszük a szolgáltatásunk.

Marketing
Az Ön böngészési szokásaira, érdeklődési körére vonatkozó adatokat gyűjtő - jellemzően harmadik féltől származó – sütik, amelyek a személyre szabott reklámok megjelenítését teszik lehetővé.

Részletek a Cookie-k kezeléséről...

Ezt a felületet a láblécben található "Cookie beállítások" hivatkozásra kattintva a későbbiekben is elérheti, a beállításait így a későbbiekben megváltoztathatja.

Kosár 0 db termék

Kosara jelenleg üres.

Összesen: 0 Ft

Kosár megtekintése

Adatkezelési tájékoztató

(A dokumentum letöltése/nyomtatása: ITT)

 

1.        Adatkezelő azonosítása

A https://www.kandallos.hu/ internet címen elérhető webáruházat a

TECHNICAL Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Rövidített név: TECHNICAL Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-161730

Adószám: 10685323-2-42

Székhely: Magyarország, 1103 Budapest, Kőér u. 16.

Üzleti tevékenység helye: Magyarország, 1103 Budapest, Kőér u. 16.

E-mail cím: info@technical.hu

 (a továbbiakban: Adatkezelő) üzemelteti.

 

2.        Az adatkezelésre vonatkozó jogszabályok, a tájékoztató hatálya

 

2.1.        Adatkezelő a Felhasználók adatait elsősorban

-    AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet); (The EU General Data Protection Regulation - Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete), (a továbbiakban: GDPR),

- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.)

rendelkezései alapján kezeli.

2.2.       Jelen tájékoztató hatálya a https://kandallos.hu/ webhely (a továbbiakban: webhely) használata, az ott elérhető szolgáltatások igénybevétele és a webáruházban leadott megrendelések teljesítése során megvalósuló adatkezelésre vonatkozik.

 

2.3.       Jelen tájékoztató értelmében Felhasználó: a webhelyet böngésző, a webhely szolgáltatásait használó, valamint Adatkezelőtől terméket megrendelő természetes személyek.

 

3.        Az adatkezelés jogalapja 

 

3.1.       Az Adatkezelő által végzett adatkezelés jogalapja egyes adatkezeléseket illetően a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerint a Felhasználó hozzájárulása, a megrendeléssel kapcsolatos adatkezeléseket illetően a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

 

3.2.       A hozzájárulás alapján végzett adatkezelések esetében Felhasználó a hozzájárulását a vonatkozó helyeken elhelyezett adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével adja meg. Az adatkezelési tájékoztatót Felhasználó bármikor, a honlap minden oldalának alján megjelenő „Adatkezelési tájékoztató” feliratra kattintva, illetve az e pontban említett adatkezelési nyilatkozatban olvasható „Adatkezelési tájékoztató” szövegrésszel jelölt linkre kattintva elolvashatja, mellyel Adatkezelő biztosítja a Felhasználó egyértelmű és részletes előzetes tájékoztatását. Az adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével Felhasználó kijelenti, hogy elolvasta az adatkezelési tájékoztatót, és annak tartalma ismeretében hozzájárul az adatai jelen tájékoztatóban írtak szerinti kezeléséhez.

 

3.3.       Egyes esetekben jogszabály kötelezi Adatkezelőt bizonyos adatkezelési műveletek végrehajtására, illetve jogos érdeke is lehet jogalap az adatok kezelésére. Ezekről részletesebben lentebb, az egyes adatkezelésekről szóló fejezetekben olvashat Felhasználó.

 

4.        Információtechnológiai szolgáltatás működésének biztosításához kapcsolódó adatkezelés

 

4.1.       Az adatkezeléssel érintettek köre: A webhelyet meglátogató minden Felhasználó, a webhelyen elérhető szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

4.2.       Az adatkezelés jogalapja: A szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükséges adatkezelés tekintetében az Ektv. 13/A. §-a felhatalmazza az Adatkezelőt a webhely rendeltetésszerű működtetéséhez szükséges adatok kezelésére. Ennek értelmében az ilyen adatok kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján Adatkezelő jogos érdeke. E jogalappal Adatkezelő kizárólag olyan adatokat kezel, amelyek a webhely felhasználóbarát működéséhez szükségesek, és ezen adatokat csak az ehhez szükséges ideig kezeli. Olyan technikai adatokról van szó, melyek a webhely oldalainak élvezhető megjelenítéséhez, funkcióinak rendeltetésszerű és a felhasználó számára kényelmes használatához szükségesek. Az adatokat harmadik félnek nem továbbítja Adatkezelő, valamint más célra nem kezeli. Adatfeldolgozóként a 14. fejezet megjelölt informatikai szolgáltatókat veszi igénybe Adatkezelő ezen adatok vonatkozásában. Minderre tekintettel ezen adatok kezelése nem jár kockázattal a Felhasználóra, ugyanakkor a fenti cél - a webhely rendeltetésszerű használata – az adatok kezelése nélkül nem valósítható meg. Adatkezelő jogos érdeke a webhely használhatóságának biztosítása, mivel szolgáltatását csak így tudja biztosítani, ami a működéséhez elengedhetetlen feltétel. Ezért a fenti adatokat az itt meghatározott cél elérése érdekében Adatkezelő a jogos érdeke alapján kezeli, mely jogos érdeke - mivel az adatkezelés nem jár kockázattal a Felhasználóra - arányosan korlátozza Felhasználó önrendelkezési jogát.

A látogatáselemzés és marketing tevékenységeket lehetővé tevő adatkezelés tekintetében az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. Felhasználó a webhely böngészésének megkezdésekor felugró tájékoztató ablakban elhelyezett jelölőnégyzetek bejelölésével járulhat hozzá a látogatáselemző és a marketing célokat szolgáló technikai adatgyűjtéshez.

 

4.3.       Kezelt adatok körének meghatározása: Az információtechnológiai adatkezelés a webhely üzemeltetéséhez használt „sütik” működéséhez és a webtárhely szolgáltató által alkalmazott naplófájlok használatához szükséges adatok körét érinti, az alábbiak szerint.

A felhasználóbarát böngészés lehetővé tétele érdekében kezelt adatok:
- a webhely látogatása során meglátogatott weboldalak és azok megnyitási sorrendje
- Felhasználó által használt eszköz IP címe.

A webhely látogatottságának méréséhez kezelt adatok köre:

- a webhely látogatása során meglátogatott weboldalak és azok megnyitási sorrendje
- a webhely egyes weboldalainak megtekintési gyakorisága
- mely másik webhelyről érkezett jelen webhelyre a Felhasználó (csak olyan webhely esetén, melyen a jelen webhelyre mutató link van elhelyezve)
- a webhelyet meglátogató Felhasználó földrajzi helyének meghatározása (az internet-szolgáltató adatai alapján, csak közelítő adatok a böngészéshez használt eszköz helyére vonatkozóan)
- webhely böngészése kezdésének időpontja
- a webhely elhagyásának (böngészése befejezésének) időpontja
- a webhely böngészésének időtartama.

A webhelyre történő belépési jogosultság ellenőrzése érdekében kezelt adatok:
- Felhasználó e-mail címe és jelszó (Felhasználó döntése szerint kerülhet eltárolásra)
- Felhasználó által használt eszköz IP címe.

Az adatkezelés célja: A „sütik” és a naplófájlok használata a webhely felhasználóbarát és biztonságos üzemeltetéséhez szükségesek. Az ezekkel megvalósuló adatkezelés célja a webhely biztonságos és felhasználóbarát működésének biztosítása az érintett Felhasználó számára, valamint anonim adatok gyűjtése a webhely használatáról.

Ezen belül:

- Felhasználó böngészéshez használt eszközének azonosítása, az azonosító adatok – böngészés idejéig történő – megjegyzése: az IP-cím alapján. Ez által válik gördülékenyebbé a böngészés, e nélkül ugyanis Felhasználónak minden egyes meglátogatott oldalon azonosítania kellene magát, vagy folyamatokat kellene ismételnie. 


Az alábbi célokhoz szükséges adatok anonim módon kerülnek rögzítésre, azok nem kapcsolhatók személyhez:

- A webhely látogatottságának mérése, a webhely egyes oldalainak megtekintési gyakoriságának mérése és a webhely egyes oldalainak böngészési időtartamának mérése azért, hogy a webhelyet a Felhasználók igényeinek maximálisan megfelelőre alakíthassa Adatkezelő.
- Felhasználó (böngészéshez használt eszköze) helyének meghatározása, Adatkezelő szolgáltatása utáni érdeklődés területi feltérképezése.
- A webhely azonosítása, amelyről érkezett jelen webhelyre a Felhasználó annak érdekében, hogy Adatkezelő szolgáltatása iránt érdeklődő Felhasználók egyéb érdeklődési körébe tartozó témákat megismerje, illetve a szolgáltatását népszerűsítő tevékenység eredményességét mérni tudja Adatkezelő.

Ezen adatok méréséhez Adatkezelő informatikai rendszere a Google Analytics (Google Inc.) eszközeit használja. A Google Analytics eszközeit alkalmazó oldalak megtekintése során a Google sütik megjegyzik a felhasználó által megjelölt preferenciákat és információkat, ami szintén a webhely látogatottságának méréséhez és böngészési szokások feltérképezéséhez kezelt anonim adatok megismerését jelenti.

 

Adatkezelő a YouTube szolgáltatását használja saját videói megjelenítéséhez, illetve Adatkezelő videómegosztó oldalára való látogatást lehetővé tevő sütiket (YouTube-gomb) a YouTube, LLC. (901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA) biztosítja. A YouTube a szolgáltatásának igénybevétele során szintén Google sütiket alkalmaz. A YouTube LLC. a Google Inc. tulajdona, a YouTube videomegosztót a Google Inc. üzemelteti, így a szolgáltatás használata során megvalósuló adatkezelést a Google Inc. végzi.

A fenti anonim adatokhoz a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) is hozzáfér, a Google Analytics és a YouTube eszközeinek tulajdonosa és üzemeltetője. A Google Inc. a fenti adatokat az említett elemzések készítésén túl a böngésző felhasználó számára célzott reklámok eljuttatása céljából is felhasználja. Ennek során a Google Inc. az anonim adatok és a böngészéshez használt eszköz IP címének összekapcsolásával állapítja meg az adott eszközről végrehajtott böngészési szokások alapján a feltárható érdeklődési kört, majd így juttatja el a célzott reklámokat az adott eszközre. A Google Inc. az e pontban írt anonim adatokon kívül a jelen tájékoztatóban említett további adatokhoz nem fér hozzá.

Adatkezelő Facebook közösségi oldalának meglátogatását és jelen webhelyének a közösségi oldalon történő megosztását, kedvelését megkönnyítő sütiket (facebook-gomb, facebook-like gomb) a Facebook Inc. szolgáltatása biztosítja, így ezen sütik által kezelt anonim adatokhoz a Facebook Inc. (1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA) is hozzáfér.

A Facebook Inc. ezen szolgáltatásai révén tehát hozzáfér a fentebb írt, webhely látogatottságának méréséhez és böngészési szokások feltérképezéséhez kezelt anonim adatok köréhez. A Facebook Inc. a fenti adatokat az említett elemzések készítésén túl a böngésző felhasználó számára célzott reklámok eljuttatása céljából is felhasználja. Ennek során a Facebook Inc. az anonim adatok és a böngészéshez használt eszköz IP címének összekapcsolásával állapítja meg az adott eszközről végrehajtott böngészési szokások alapján a feltárható érdeklődési kört, majd így juttatja el a célzott reklámokat az adott eszközre. A Facebook Inc. az e pontban írt anonim adatokon kívül a jelen tájékoztatóban említett további adatokhoz nem fér hozzá.

Adatkezelő a fenti szolgáltatók itt írt szolgáltatását felhasználja annak érdekében, hogy a Felhasználó böngészéshez használt eszközére a Adatkezelő webhelyének meglátogatását követően saját szolgáltatására vonatkozó reklámokat juttasson el.

Az alábbi célokhoz rendelt adatok Felhasználó személyéhez kapcsolható módon kerülnek rögzítésre, de azokhoz csak Adatkezelő fér hozzá:

- felhasználói név és jelszó esetleges eltárolása a könnyebb belépéshez (Felhasználó döntése szerint)
- Felhasználó belépési jogosultságának ellenőrzése (felhasználói név, e-mail cím, jelszó).

4.4.       Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő az adatok egy részét a böngészés idejéig kezeli, bizonyos adatokat – változó időtartamra, de legfeljebb 2 évre – eltárol.

A webhely felhasználóbarát működésének biztosításához szükséges adatok (IP-cím, a böngészés során a webhelyen meglátogatott oldalak sorrendje) a böngészési munkamenet idejéig (tehát a webhely böngészésének időtartamáig) kerülnek rögzítésre, annak befejeztével törlődnek. Az ilyen adatok kezelését Adatkezelő informatikai rendszere saját eszközeivel végzi, ahhoz harmadik személy nem fér hozzá, az informatikai adatfeldolgozás esetét kivéve (lásd lentebb az "Adatfeldolgozó igénybevétele" című fejezetben írtakat). 

A belépési jogosultság ellenőrzéséhez és a használati jogosultságok biztosításához szükséges adatok a böngészési munkamenet idejéig (tehát a webhely böngészésének időtartamáig) kerülnek rögzítésre, annak befejeztével törlődnek. Az ilyen adatok kezelését Adatkezelő informatikai rendszere saját eszközeivel végzi, ahhoz harmadik személy nem fér hozzá, az informatikai adatfeldolgozás esetét kivéve (lásd lentebb az "Adatfeldolgozó igénybevétele" című fejezetben írtakat).

 

A felhasználói név és jelszó Felhasználó döntése szerint tartósan eltárolásra kerülhet, ezt a Felhasználó eszközén rögzülő sütik tárolják el, és azok törléséről Felhasználó gondoskodhat böngészője beállításaiban, így szabályozva az adattárolás idejét.

 

A látogatottság mérésének és a webhely használatára vonatkozó szokások feltérképezésének alapjául szolgáló adatokat Adatkezelő informatikai rendszere kezdettől fogva anonim módon rögzíti, azok nem kapcsolhatók egy személyhez sem. Ezen adatok méréséhez Adatkezelő informatikai rendszere a Google Analytics eszközeit használja. A Felhasználó eszközén csak az a süti tárolódik, amivel engedélyezi a Google Analytics adatgyűjtését.  Ezt ki tudja törölni böngészője beállításaiban, amivel megszűnik az adatgyűjtés.

 

Adatkezelő közösségi oldalainak meglátogatását és jelen webhelyének közösségi oldalon történő megosztását, kedvelését megkönnyítő sütiket szolgáltató Facebook Inc. által is hozzáférhető webhely látogatottságának méréséhez és böngészési szokások feltérképezéséhez kezelt anonim adatok a Facebook Inc. eszközeivel tartósan kerülnek eltárolásra, de legfeljebb 2 évig működő sütik segítségével, mely sütik a Felhasználó böngészéshez használt eszközén rögzülnek. Ezen sütik törléséről, illetve működésük megakadályozásáról Felhasználó bármikor gondoskodhat böngészője beállításaiban.

 

4.5.       Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listákon. A webhely Felhasználóbarát működésének biztosításához szükséges adatok (IP-cím, a böngészés során a webhelyen meglátogatott oldalak sorrendje) Adatkezelő által nem kerülnek eltárolásra. Ezen adatokat szolgáltató sütik helyileg a Felhasználó eszközén tárolódnak. A webtárhely szolgáltató által használt naplófájlok a tárhely szolgáltató szerverén tárolódnak el.

 

4.6.       Az információtechnológiai  adatkezelés folyamatáról és a Google Analytics és a Facebook Inc. eszközeinek alkalmazásával megvalósuló információtechnológiai adatkezelésről Felhasználó bővebben tájékozódhat a honlap böngészésének megkezdésekor felugró figyelmeztető sávból elérhető, valamint a honlapon a "Tájékoztató "sütik" alkalmazásáról" feliratra kattintással elérhető tájékoztatóból, továbbá a Google Analytics  https://www.google.com/intl/hu_ALL/analytics/support és a Facebook Inc. https://developers.facebook.com/products oldalán. Adatkezelő a Google Analytics és a Facebook Inc. által ajánlott funkciók közül csak a fentebb írtakat veszi igénybe.

 

5.        Üzenet fogadásához és megválaszolásához kapcsolódó adatkezelés

 

5.1.       Az adatkezeléssel érintettek köre: A webhely "Kapcsolat” menüpontjából elérhető üzenetküldő felületének használatával, vagy e-mail útján a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával Adatkezelőnek üzenetet küldő Felhasználók.

 

5.2.       Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

 

5.3.       Kezelt adatok körének meghatározása:

Az e-mail üzenetet küldő Felhasználó:

- vezetékneve,
- keresztneve,
- e-mail címe,

- telefonszáma (megadása nem kötelező)
- a Felhasználó által az üzenetben rovatban esetlegesen közölt további adatai.

A Felhasználó által az üzenetben esetlegesen közölt további adatai tekintetében Adatkezelő csak az elküldött üzenet tartalma kapcsán szükségszerűen végez adatkezelést annak fogadásakor, azonban az ott esetlegesen közölt személyes adatok megadását Adatkezelő nem kéri Felhasználótól. Ilyen nem várt személyes adat közlésekor a nem várt személyes adatot Adatkezelő nem tárolja el, azt haladéktalanul törli az informatikai rendszeréből.

5.4.       Az adatkezelés célja: Adatkezelőtől a kiválasztott termékre történő ajánlat kérésének lehetővé tétele a Felhasználó számára.

Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:

-         ajánlat kérése

-         üzenet írása

-         visszahívás igénylése

-         e-mail útján küldött üzenet fogadása (a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával),

-         a fenti módokon Adatkezelőhöz érkező üzenetek megválaszolása, amit Adatkezelő 2 munkanapon belül teljesít,

-         összetettebb témákban a Felhasználó kérdésének telefonon történő megválaszolása.

5.5.       Az adatkezelés időtartama: Az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az üzenet megválaszolását/igény teljesítését követően törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítését követően törli Adatkezelő az adatokat.

 

Amennyiben az üzenetváltás nyomán szerződéskötés jön létre, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben az adatkezelés jogalapja és időtartama a 8. pontban írtak szerint alakul (megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés).

 

5.6.       Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán, az információcsere időtartamának végéig.

 

6.        Ajánlatkéréshez kapcsolódó adatkezelés

 

6.1.       Az adatkezeléssel érintettek köre: A webhely "Ajánlatkérés” menüpontjából elérhető üzenetküldő felületének használatával az Adatkezelőnek üzenetet küldő Felhasználók.

 

6.2.       Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

 

6.3.       Kezelt adatok körének meghatározása:

Az ajánlatkérést küldő Felhasználó:

- neve,
- e-mail címe,

- telefonszáma,

- címe (megadása nem kötelező),

- tárgy megnevezése,

- termék megnevezése,
- a Felhasználó által az üzenetben esetlegesen közölt további adatai.

A Felhasználó által az üzenetben esetlegesen közölt további adatai tekintetében Adatkezelő csak az elküldött üzenet tartalma kapcsán szükségszerűen végez adatkezelést annak fogadásakor, azonban az ott esetlegesen közölt személyes adatok megadását Adatkezelő nem kéri Felhasználótól. Ilyen nem várt személyes adat közlésekor a nem várt személyes adatot Adatkezelő nem tárolja el, azt haladéktalanul törli az informatikai rendszeréből.

6.4.       Az adatkezelés célja: Adatkezelőtől a kiválasztott termékre történő ajánlat kérésének lehetővé tétele a Felhasználó számára.

 

Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:

-         ajánlat kérése a kiválasztott termékre vonatkozóan

-         üzenet írása

-         visszahívás igénylése

 

6.5.       Az adatkezelés időtartama: Az ajánlat kérés megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az ajánlatkérés megválaszolását követően törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítését követően törli Adatkezelő az adatokat.

 

Amennyiben az üzenetváltás nyomán szerződéskötés jön létre, és az üzenetek tartalma a szerződés szempontjából lényeges, abban az esetben az adatkezelés jogalapja és időtartama a 8. pontban írtak szerint alakul (megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés).

 

6.6.       Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán, az információcsere időtartamának végéig.

 

7.        Regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés

 

7.1.       Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen regisztráló Felhasználók.

 

7.2.       Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. Az önkéntes hozzájárulást Felhasználó a webhely főoldalán az „Ügyfélkapu”, majd a „Regisztráció” feliratra kattintva, a megjelenő adatlap kitöltésével és az adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével, végül az „elküld” gombra kattintással adja meg.

 

7.3.       Kezelt adatok körének meghatározása: Regisztráló felhasználók esetében az adatkezelés a fent hivatkozott regisztrációs adatlapon feltűntetett, kitöltendő személyes adatok és elérhetőségek körét érinti.

 

7.4.       Az adatok köre:
- vezetéknév
- keresztnév
- e-mail cím

- telefonszám

- számlázási név (ha eltér)
- számlázási cím

- szállítási cím

- jelszó.

7.5.       Az adatkezelés célja: a webhelyen történő regisztráció, a rendszeres vásárlás megkönnyítése.

Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:

- webhely belépést követő böngészése,

- termék on-line megrendelésének megkönnyítése a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok eltárolásával, illetve ezen adatok önálló módosításának lehetővé tétele a Felhasználó számára,

- a korábbi megrendelések eltárolása és hozzáférhetővé tétele a Felhasználó számára a felhasználói fiókban.

7.6.       Az adatkezelés időtartama: A regisztrált Felhasználók esetében az adatkezelés időtartalma a regisztrált Felhasználó kérelmére történő törlésig tart. Az adatkezelés megszűnhet továbbá a regisztráció Felhasználó általi törlésével, illetve a Felhasználó regisztrációjának Adatkezelő általi törlésével is. Felhasználó bármikor törölheti regisztrációját, illetve kérheti annak törlését Adatkezelőtől, mely kérelmet Adatkezelő haladéktalanul, de legkésőbb a kérelem beérkezését követő 10 munkanapon belül végrehajt.

 

7.7.       Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán.

 

8.        Megrendeléshez kapcsolódó adatkezelés

 

8.1.       Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók.

 

8.2.       Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

 

8.3.       Kezelt adatok körének meghatározása: Az adatkezelés az alábbi személyes adatok és elérhetőségek körét érinti.

Természetes személy Felhasználó esetén:
- vezetékneve
- keresztneve
- telefonszáma
- e-mail címe
- számlázási név (ha eltér)
- számlázási cím
- szállítási név (ha eltér)
- szállítási cím (ha eltér)
- megrendelt termék(ek) megjelölése
- megrendelt termék(ek) vételára
- átvétel/kézbesítés módja
- fizetési mód
- megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk
- megrendelés időpontja
- fizetés időpontja
- banki átutalással történő előre fizetés esetén a Felhasználó bankszámlaszáma.

Gazdálkodó szervezet megrendelő képviselője/kapcsolattartója esetén az adatok köre:
- kapcsolattartó vezetékneve
- kapcsolattartó keresztneve
- telefonszám
- e-mail cím
- jelszó
- számlázási név (gazdálkodó szervezet neve)
- számlázási cím (gazdálkodó szervezet címe)
- gazdálkodó szervezet adószáma
- szállítási név (ha eltér)
- szállítási cím.

Bankkártyás online fizetés esetén a fizetéshez használt bankkártya adatait Adatkezelő nem ismeri meg, azokat Felhasználó közvetlenül a fizetési szolgáltatónak adja meg.

8.4.       Az adatkezelés célja: A megrendelés nyomán létrejövő szerződés megkötése és teljesítése.

 

8.5.       Az adatkezelés időtartama: A megrendelés teljesítéséhez kezelt fenti adatokat az Adatkezelő a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a számla kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli.

A megrendelés teljesítéséhez szükséges kiszállítás során az ehhez szükséges adatok (név, szállítási cím, telefonszám) e célból történő kezelése a kiszállítás teljesítéséig tart. Adatkezelő a szállítás teljesítéséhez szükséges adatok szállítást végzőnek történő továbbításakor adatkezelési korlátozással él, miszerint szállítást végző a továbbított adatokat csak a szállítás teljesítéséhez szükséges mértékben és ideig kezelheti.

A szállítást végző vállalat jogos érdeke lehet azonban az esetleges panaszok, reklamációk, polgári jogi viták felmerülése esetére a fenti adatok vagy azok egy részének bizonyos ideig történő megőrzése. Ezt azonban már mint önálló Adatkezelő végzi, erről bővebb felvilágosítást az adott szolgáltató adatkezelési tájékoztatójában olvashat Felhasználó. Adatkezelő által igénybevett ilyen szolgáltatók jelen tájékoztató „Adatfeldolgozó igénybevétele” című fejezetben találhatók, ahol az adatkezelési tájékoztatójukat tartalmazó webhelyük elérhetősége is megjelölésre került.

A megrendelés során kezelt esetleges további adatokat – pl. a Felhasználó és Adatkezelő megrendeléssel kapcsolatos lényeges tartalmú üzenetei – Adatkezelő a szerződéskötéstől számított 5 év – a polgári jogi követelésekre alkalmazandó általános elévülési idő – elteltéig kezeli.

8.6.       Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

 

9.        Garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés

 

9.1.       Az adatkezeléssel érintettek köre: A webhely "Szervíz” menüpontjából elérhető garanciális hiba bejelentő felületének használatával Adatkezelőnek a jótállás hatálya alá tartozó termék meghibásodásáról tájékoztatást küldő Felhasználók.

 

9.2.       Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

 

9.3.       Kezelt adatok körének meghatározása:

A garanciális hiba bejelentő Felhasználó:

- neve,
- e-mail címe,

- telefonszáma,

- vásárlás időpontja,

- vásárlás helye, kereskedő neve

- számlaszám

- számla másolata

- termék megnevezése

- termék cikkszáma

- termék gyártási száma

- a termék beépítéséről történő válaszadás

- szakszerű beépítés időpontja

- jótállási jegy csatolása

- telepítés helye (irányítószám, település, utca, házszám)

- ügyfél által érvényesíteni kívánt igény

- probléma leírása

9.4.       Az adatkezelés célja: A jótállás hatálya alá tartozó termék hibájának bejelentése az Adatkezelő számára, jótállással kapcsolatos ügyintézés, ezzel a termékvásárlásra vonatkozó szerződéshez kapcsolódó jótállási kötelezettség teljesítése.

Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:

-         bejelentés lehetővé tétele és a bejelentés fogadása

-         jótállással kapcsolatos ügyintézés

-         az ügyintézéshez szükséges kommunikáció folytatása.

 

9.5.       Az adatkezelés időtartama: A jótállási ügyintézés során kezelt adatokat Adatkezelő az ügyintézést követően még fennálló jótállási kötelezettségének időtartamáig kezeli.

 

A jótállási igény bejelentéséről készült jegyzőkönyvet annak felvételétől számított 3 évig Adatkezelő köteles megőrizni.

 

9.6.       Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán, valamint a jótállási igény bejelentéséről készült papír alapú jegyzőkönyvben.

 

10.    Adatkezelés az érintett további külön hozzájárulása nélkül, illetve a hozzájárulás visszavonását követően

 

10.1.   Az érintett Felhasználó hozzájárulásával felvett adatokat az érintett Felhasználó további külön hozzájárulása nélkül, illetve a hozzájárulás visszavonását követően a GDPR 6. cikk (1) bekezdése alapján, az alábbiak szerint kezelheti Adatkezelő.

 

10.2.   Ha a személyes adat felvételére az érintett Felhasználó hozzájárulásával került sor, az Adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában az érintett Felhasználó további külön hozzájárulása nélkül, valamint az érintett Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti az alábbi esetekben:

- az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges;
- az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges;

- az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

 

11.    Az adatkezelés további - Felhasználó hozzájárulásától független - lehetséges jogalapjai

 

11.1.   Az adatkezelés jogalapja továbbá a vonatkozó esetekben a GDPR. 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján történő jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges adatkezelés. Adatkezelő egyes esetekben köteles lehet törvény vagy más jogszabály által előírt kötelező adatkezelést végezni. Ezen túl az esetleges hatósági megkereséseket Adatkezelő köteles teljesíteni, melyek szintén személyes adatok kezelésével, továbbításával járhatnak, ez Adatkezelőnek szintén jogszabály által előírt kötelezettsége.

 

11.2.   A GDPR 6. cikk (1) bekezdés d) és f) pontja alapján tájékoztatjuk továbbá, hogy Adatkezelő a Felhasználó személyes adatait annak hozzájárulása nélkül kezelheti akkor is, ha az adatkezelés a Felhasználó vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges, illetve az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges - kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett Felhasználó olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

 

11.3.   Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ekertv.) 13/A. §-a alapján Adatkezelő az alábbiakról tájékoztatja továbbá Felhasználót.

Adatkezelő szolgáltatása az Ekertv. értelmében információs társadalommal összefüggő - elektronikus kereskedelmi - szolgáltatásnak minősül.

Adatkezelő a szolgáltatásának nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti az igénybe Felhasználó azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet.

Adatkezelő a szolgáltatásának nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti a szolgáltatását igénybe Felhasználó természetes személyazonosító adatait, lakcímét, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.

Adatkezelő a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. Adatkezelő az egyéb feltételek azonossága esetén úgy választja meg és minden esetben oly módon üzemelteti a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig. (A technikailag szükséges adatkezelés további jellemzőiről a "Tájékoztató "sütik" alkalmazásáról" című dokumentum és jelen tájékoztató 4. pontja tájékoztat.)

Adatkezelő a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely, a fentiekben meghatározottaktól eltérő célból – így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe Felhasználónak címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából – csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe Felhasználó hozzájárulása alapján kezelhet.

 

12.    Adatkezelések nyilvántartása

 

12.1.   Megrendelők nyilvántartása: a megrendelést leadó Felhasználók – 8. pontban felsorolt – szerződés teljesítéséhez szükséges adatait tartalmazza. A bizonylat megőrzéshez kapcsolódó adatok a törvény által előírt számvitellel kapcsolatos adatmegőrzési kötelezettség teljesítését követően, tehát a számla kiállításától számított 8. év elteltét követő évben kerülnek törlésre. A további, megrendeléshez kapcsolódó adatok a szerződéskötést követő 5. év elteltét követően kerülnek törlésre.

 

12.2.   Regisztrált felhasználók nyilvántartása: a webhelyen regisztráló Felhasználók 7. pontban felsorolt adatait tartalmazza. Az adatok törlésére a regisztráció törlésekor illetve Felhasználó hozzájárulásának visszavonására illetve adatainak törlésére vonatkozó kérelmének teljesítésekor kerül sor.

 

12.3.   Adattovábbítási nyilvántartás: Tartalmazza az Adatkezelő által kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint esetlegesen az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

12.4.   Adatvédelmi incidens nyilvántartás: személyes adat jogellenes kezeléséről vagy feldolgozásáról és ezek elhárítására megtett intézkedésekről szóló nyilvántartás. Tartalmazza az incidenssel érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint – törvényi kötelezettségen alapuló adatkezelés esetén – az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

12.5.   Adatkezelő az adatkezelési célok elérése érdekében – a fent írtak szerint – külön listák formájában, adatkezelési célonként elkülönülő adatbázisokban, informatikai rendszerében tárolja az adatokat. 

 

13.    Adattovábbítás

 

13.1.   Az adattovábbítással érintettek köre: a webhelyen a megrendelés során online fizetési módot választó Felhasználók a webhely által biztosított egyéb szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

13.2.   Az adattovábbítás címzettje:

B-Payment Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BORGUN)

Rövidített név: B-Payment Szolgáltató Zrt. 
Cégjegyzékszám: 01-10-047882
Adószám: 24722137-2-41
Székhely: 1132 Budapest, Váci út 4. 1.
Postacím: 1132 Budapest, Váci út 4. 1.
Telefon: +36 1 793 6776
E-mail: info@b-payment.hu
Webhely: https://www.borgun.com/hu/

gazdasági társaság, mint az Adatkezelő webhelyén igénybe vehető online fizetési szolgáltatás szolgáltatója.

13.3.   Adattovábbítás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján a Címzett jogos érdeke.

 

Címzett a rá vonatkozó jogszabályok alapján csalás-megelőző és –felderítő rendszer üzemeltetésére köteles a fizetési szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban, és az ehhez szükséges személyes adatokat jogosult kezelni. Címzett kialakította a jogszabályi kötelezettségének megfelelő rendszert, melynek működtetéséhez az Adatkezelő általi adattovábbítás szükséges. Ennek megfelelően a Címzett jogos érdeke, hogy a jogszabályi kötelezettségének teljesítése érdekében a csalás-megelőző és –felderítő rendszert üzemeltetni tudja. A Címzettre vonatkozó hivatkozott jogszabályi rendelkezések:

- a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 165. § (5) bekezdése,

- az egyes fizetési szolgáltatókról szóló 2013. évi CCXXXV. törvény 92/A. § (3) bekezdés f) pontja,

- a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 14. § (1) bekezdés v) pontja.

 

Adatkezelő és a Címzett jogos érdeke a csalásmegelőzés, az online fizetések megfelelő működésének biztosítása. Mindkét szervezet fő bevételi forrásához kapcsolódik a fizetési szolgáltatás megfelelő működése. Mindemellett Felhasználó érdeke is mindez, különösen a bankkártya adatokkal való visszaélés elkerülése.

 

Az adattovábbítás lehetővé teszi a csalások kiszűrését, felderítését és a fizetési folyamat során esetlegesen felmerülő akadályok elhárítását.

 

Felhasználó foglalás/megrendelés során kezelt adatainak köréből kerülnek továbbításra az adatok titkosított adatforgalmat biztosító elektronikus csatornán keresztül, kizárólag a Címzett részére és csak az online bankkártyás fizetés megtörténte esetén, melyeket a Címzett más célra nem használ fel. Mindebből következik, hogy az adattovábbítás Felhasználóra nézve jelentős kockázattal nem jár, további érzékelhető hatást nem gyakorol rá.

 

Az adatok továbbítása szükséges az itt írt célok eléréséhez, és alkalmas is a fizetési szolgáltatás biztonságosabbá tételére.

 

Figyelembe véve a fentieket, illetve a beépített garanciális intézkedéseket, az adattovábbítás nem jelent indokolatlan mértékű beavatkozást a Felhasználók magánéletébe, ezért az adatok továbbítása szükséges és arányos adatkezelési művelet.

 

13.4.   A továbbított adatok köre:

 

- felhasználónév

- vezetéknév

- keresztnév

- ország

- telefonszám

- e-mail cím.

 

A fizetés során megadott bankkártya adatokat Felhasználó közvetlenül a fizetési szolgáltatónak adja meg, így azok nem kerülnek Adatkezelő birtokába.

 

13.5.   Az adattovábbítás célja: A fizetési szolgáltatás megfelelő működtetése és a fizetés technikai értelemben vett lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása, a felhasználók érdekei védelme érdekében végzett fraud-monitoring – az elektronikus úton kezdeményezett banki tranzakciók kontrollját támogató csalás felderítő rendszer – működtetése, valamint a Felhasználó részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás.

 

13.6.   Adatkezelő üzleti vagy marketing céllal nem továbbít adatokat harmadik személyeknek.

 

13.7.   Adatkezelő a fenti eseten kívül kizárólag törvényes kötelezettség esetén, hatóságoknak továbbít adatokat.

 

14.    Adatfeldolgozó igénybevétele

Adatkezelő adatfeldolgozóként vesz igénybe az alábbi gazdálkodó szervezeteket.

14.1.   Tárhelyszolgáltató

 

14.1.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyet meglátogató Felhasználók a webhely által biztosított szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

14.1.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

WEB200 Internet Média Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: WEB200 Kft.
Cégjegyzékszám: 14 09 309632
Adószám: 14924943-2-14
Székhely: 7400 Kaposvár, gróf Apponyi Albert utca 17.

Telefon: +36 30 8280 000
E-mail: info@web200.hu
Webhely: https://www.web200.hu/

gazdasági társaságot, mint webtárhely szolgáltatót (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

14.1.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a jelen tájékoztatóban megjelölt összes adatot érinti.

 

14.1.4.   Az adatfeldolgozás célja: A webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása az érintett Felhasználó számára.

 

14.1.5.   Az adatfeldolgozás időtartama: Megegyezik a jelen tájékoztatóban az egyes adatköröket érintő adatkezelési célok szerint szabályozott adatkezeléseknél jelzett adatkezelési időtartamokkal.

 

14.1.6.   Az adatok feldolgozása kizárólag a webhely informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges tárhely biztosítását jelenti.

 

 

14.2.   Weboldal fejlesztő

 

14.2.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyet meglátogató Felhasználók a webhely által biztosított szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

14.2.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

 

WEB200 Internet Média Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Rövidített név: WEB200 Kft.
Cégjegyzékszám: 14 09 309632
Adószám: 14924943-2-14
Székhely: 7400 Kaposvár, gróf Apponyi Albert utca 17.

Telefon: +36 30 8280 000
E-mail: info@web200.hu
Webhely: https://www.web200.hu/

 

gazdasági társaságot, mint a weboldal fejlesztőjét (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

14.2.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a jelen tájékoztatóban megjelölt összes adatot érinti.

 

14.2.4.   Az adatfeldolgozás célja: A webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása a szükséges információtechnológiai műveletekben megnyilvánuló adatkezelés útján.

 

14.2.5.   Az adatfeldolgozás időtartama: Megegyezik a jelen tájékoztatóban az egyes adatköröket érintő adatkezelési célok szerint szabályozott adatkezeléseknél jelzett adatkezelési időtartamokkal.

 

14.2.6.   Az adatok feldolgozása kizárólag a webhely informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

 

 

14.3.   Tárhelyszolgáltatás az elektronikus levelezéshez

 

14.3.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: Jelen tájékoztatóban megjelölt Érintettek, akikkel Adatkezelő elektronikus levelezés útján tartja a kapcsolatot.

 

14.3.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

WEB200 Internet Média Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: WEB200 Kft.
Cégjegyzékszám: 14 09 309632
Adószám: 14924943-2-14
Székhely: 7400 Kaposvár, gróf Apponyi Albert utca 17.

Telefon: +36 30 8280 000
E-mail: info@web200.hu
Webhely: https://www.web200.hu/

gazdasági társaságot, mint az elektronikus levelezéshez használt elektronikus tárhely szolgáltatót (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

 

14.3.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: elsősorban az érintett neve és e-mail címe, másodsorban az Érintett által elektronikus levélben megküldött további adatok.

 

14.3.4.   Az adatfeldolgozás célja: Az elektronikus levelezés működéséhez szükséges tárhely biztosítása.

 

14.3.5.   Adatfeldolgozás jellege: Az adatok feldolgozása kizárólag az elektronikus levelezéshez szükséges tárhely biztosítását jelenti.

 

 

14.4.   Termék kiszállításával kapcsolatos adatfeldolgozás

 

14.4.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: a megrendelés során kiszállítással történő átvétel módját választó Felhasználók.

 

14.4.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: GLS General Logistics Systems Hungary Kft.
Cégjegyzékszám: 13-09-111755
Adószám: 12369410-2-44
Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Postacím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
Telefon: +36 29 886 670
Fax: +36 29 886 610
E-mail: info@gls-hungary.com
Webhely: https://gls-group.eu/HU/hu/home

gazdasági társaságot (a továbbiakban: Adatfeldolgozó),

valamint a

Trans-Pack Logisztika Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: Trans-Pack Logisztika Kft.
Cégjegyzékszám: 13-09-165333
Adószám: 23129287-2-13
Székhely: 2220 Vecsés, Dózsa György út 1. 
Postacím: 2220 Vecsés, Dózsa György út 1. 
Telefon: +36 20 4242 523
E-mail: belfold@trans-pack.hu
Webhely: http://www.trans-pack.hu/

gazdasági társaságot (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

14.4.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a Felhasználó megrendelése nyomán létrejövő szerződés teljesítése (kiszállítás végrehajtása) érdekében Felhasználó alábbi adatait érinti:

- vezetéknév
- keresztnév
- telefonszám
- szállítási cím.

14.4.4.   Az adatfeldolgozás célja: a Felhasználó megrendelése nyomán létrejövő szerződés teljesítésének keretében a megrendelt termék kiszállításának végrehajtása a Felhasználó által megjelölt címre történő kézbesítéssel, szükség esetén a kézbesítés helyének és idejének tárgyában telefonon történő egyeztetéssel.

 

14.4.5.   Az adatfeldolgozás időtartama: a kiszállítás és kézbesítés teljesítéséhez szükséges ideig tart.

 

14.4.6.   Az adatok feldolgozása kizárólag a kiszállítás és kézbesítés teljesítéséhez szükséges adatkezelési műveleteket jelenti.

 

 

14.5.   Számlák előállításával kapcsolatos adatfeldolgozás

 

14.5.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók a webhely által biztosított egyéb szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

14.5.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

InCash Ügyvitel Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Rövidített név: InCash Ügyvitel Zrt.
Cégjegyzékszám: 01 10 049156
Adószám: 25844034-2-41
Székhely: 1139 Budapest, Forgách utca 19.
Postacím: 1139 Budapest, Forgách utca 19.
Telefon: +36 1/238-0814
E-mail: incash@incash.hu
Webhely: https://www.incash.hu/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő által használt számlázó szoftver fejlesztőjét és karbantartóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

14.5.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a megrendelést leadó felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt árucikk(ek) és/vagy szolgáltatás(ok) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat, szállítási díjat és esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokat érinti.

 

14.5.4.   Az adatfeldolgozás célja: Az Adatkezelő által a számlák kiállításához használt szoftver információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása, a szoftver biztonságos működtetéséhez szükséges technikai műveletekben megnyilvánuló adatkezelés útján.

 

14.5.5.   Az adatfeldolgozás időtartama: a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig - a számla kiállításától számított 8 évig - tart.

 

14.5.6.   Az adatok feldolgozása kizárólag a számla kiállításához használt szoftver informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti. 

 

 

14.6.   Könyvelési szolgáltatással kapcsolatos adatfeldolgozás

 

14.6.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: a megrendelést leadó Felhasználók.

 

14.6.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

SZÁM-ART Számviteli, Számitástechnikai és Általános Kereskedelmi, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövidített név: SZÁM-ART Kft.
Cégjegyzékszám: 01 09 360424
Adószám: 10924185-2-42
Székhely: 1165 Budapest, Kalitka utca 2.
Postacím: 1165 Budapest, Kalitka utca 2.
Telefon: +36 1 403 5682; +36 1 403 5535

Webhely: http://www.szamart.hu/

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő gazdasági tevékenységének könyvelőjét (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

14.6.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a megrendelést leadó Felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt árucikk(ek) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat, szállítási díjat és esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokon szereplő adatokat érinti.

 

14.6.4.   Az adatfeldolgozás célja: Az Adatkezelő által végzett gazdasági tevékenységre vonatkozóan jogszabály által előírt számviteli kötelezettségek teljesítése a fenti Adatfeldolgozó szolgáltatásának igénybevétele útján.

 

14.6.5.   Az adatfeldolgozás időtartama: a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig – a számla kiállításától számított 8. év elteltét követő évben bekövetkező törlésig – tart.

 

14.6.6.   Az adatok feldolgozása kizárólag a számviteli kötelezettségek teljesítéséhez és ellenőrzéséhez szükséges műveleteket jelenti.

               

 

14.7.   Könyvvizsgálati szolgáltatással kapcsolatos adatfeldolgozás

 

14.7.1.   Az adatfeldolgozással érintettek köre: a megrendelést leadó Felhasználók.

 

14.7.2.   Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

SZÁM-AUDIT KÖNYVVIZSGÁLÓ Adótanácsadó Betéti Társaság

Rövidített név: SZÁM-AUDIT KÖNYVVIZSGÁLÓ Bt.
Cégjegyzékszám: 13-06-070066
Adószám: 20772336-1-13
Székhely: 2100 Gödöllő, Nagyvárad út 25.
Postacím: 2100 Gödöllő, Nagyvárad út 25.

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő gazdasági tevékenységének könyvvizsgálóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

 

14.7.3.   Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a megrendelést leadó Felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt árucikk(ek) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat, szállítási díjat és esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokon szereplő adatokat érinti.

 

14.7.4.   Az adatfeldolgozás célja: Az Adatkezelő által végzett gazdasági tevékenységre vonatkozóan jogszabály által előírt, könyvvizsgálatra vonatkozó számviteli kötelezettségek teljesítése a fenti Adatfeldolgozó szolgáltatásának igénybevétele útján.

 

14.7.5.   Az adatfeldolgozás időtartama: a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig – a számla kiállításától számított 8. év elteltét követő évben bekövetkező törlésig – tart.

 

14.7.6.   Az adatok feldolgozása kizárólag a számviteli kötelezettségek teljesítéséhez és ellenőrzéséhez szükséges műveleteket jelenti.

 

 

14.8.   Adatfeldolgozás más célra nem történik.

 

14.9.   Adatkezelő a fent megjelölt Adatfeldolgozókon kívül más adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

 

15.    Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

 

15.1.   Hozzáférési jog: Felhasználó kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a Felhasználó általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az esetlegesen bekövetkezett adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatást Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül megadja.

A hozzáférési jog keretében Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát a Felhasználó rendelkezésére bocsátja, legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül. A Felhasználó által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel (a 16. pont szerint).

15.2.   Adatok hordozhatóságához való jog: Felhasználó jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, melynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

a) az adatkezelés a Felhasználó hozzájárulásán vagy szerződésen alapul; és
b) az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jog fentiek szerinti gyakorlása során a Felhasználó jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

15.3.   A helyesbítéshez való jog: Felhasználó kérheti kezelt adatainak helyesbítését, melyet Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül teljesít. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Felhasználó jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

 

15.4.   Az adatkezelés korlátozásához való jog: Adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot az adatkezelés korlátozása céljából. Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

a) a Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b) az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) a Felhasználó tiltakozott az Adatkezelő jogos érdeke alapján végzett adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

15.5.   A törléshez való jog: Adatkezelő a személyes adatot törli, ha:

a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

b) a Felhasználó visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c) a Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy a Felhasználó a tiltakozik a közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen;

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

f) a Felhasználó a törlést kéri, vagy tiltakozik az adatkezelés ellen, és a személyes adatok gyűjtésére a közvetlenül gyermekeknek kínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Adatkezelő a helyesbítésről, a korlátozásról és a törlésről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat az adatkezelőket értesíti, akiknek korábban az adatot továbbították. Az értesítés mellőzhető ha lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Felhasználót kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

15.6.   Tiltakozáshoz való jog: A Felhasználó jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

16.    Felhasználó kérelmeinek teljesítése

 

16.1.   A 15. pontban foglaltak szerinti tájékoztatást és intézkedést díjmentesen biztosítja Adatkezelő. Ha az érintett Felhasználó kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:

a) észszerű összegű díjat számíthat fel, vagy
b) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

16.2.   Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót a kérelem nyomán hozott intézkedésekről, ideértve az adatmásolatok kiadását is. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja a Felhasználót. Ha az érintett Felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmét, a tájékoztatást elektronikus úton adja meg Adatkezelő, kivéve, ha az érintett Felhasználó azt másként kéri.

 

16.3.   Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett Felhasználó kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett Felhasználó panaszt nyújthat be a 17. pontban megjelölt felügyeleti hatóságnál, és az ugyanott írtak szerint élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

16.4.   Felhasználó bármilyen, a személyének azonosítását lehetővé tevő módon beterjesztheti kérelmeit Adatkezelőhöz. A kérelmet beterjesztő Felhasználó azonosítása azért szükséges, mert a kérelmeket Adatkezelő csak az arra jogosultaknak teljesítheti. Ha az Adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett Felhasználó személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

 

16.5.   Felhasználó kérelmeit postai úton Adatkezelő Magyarország, 1103 Budapest, Kőér u. 16. címére, e-mailben az info@technical.hu e-mail címre juttathatja el. E-mailben küldött kérelmet Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó Adatkezelőnek megadott és ott nyilvántartott e-mail címéről küldik, ugyanakkor a másik e-mail cím használata nem jelenti a kérelem figyelmen kívül hagyását. E-mail esetében a kézhezvétel időpontjának az elküldést követő első munkanapot kell tekinteni.

 

17.    Adatvédelem, adatbiztonság

 

17.1.   Adatkezelő az adatkezelési és adatfeldolgozási tevékenységei körében gondoskodik az adatok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedésekkel valamint belső eljárási szabályokkal gondoskodik a jogszabályok, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásáról. Megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen a kezelt adatokat.

 

17.2.   A látogatottság mérésének és a webhely használatára vonatkozó szokások feltérképezésének alapjául szolgáló adatokat Adatkezelő informatikai rendszere kezdettől fogva oly módon rögzíti, hogy azok közvetlenül nem kapcsolhatók egy személyhez sem.

 

17.3.   Az adatok kezelése csak a jelen tájékoztatóban meghatározott és törvényes cél elérése érdekében, ahhoz szükséges és arányos mértékben történik, a vonatkozó jogszabályok és ajánlások alapján, megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

 

17.4.   Ennek érdekében Adatkezelő a webhely eléréséhez „https” sémájú http protokollt használ, mellyel a webes kommunikáció titkosítható és egyedileg azonosítható. Ezen felül a fentieknek megfelelően Adatkezelő titkosított adatállományok formájában rögzített, adatkezelési célonként elkülönített adatkezelési listákban tárolja a kezelt adatokat, melyekhez Adatkezelő meghatározott – jelen tájékoztatóban megjelölt tevékenységekkel kapcsolatos feladatokat ellátó – alkalmazottai férhetnek hozzá, akiknek munkaköri felelőssége az adatok védelme és e tájékoztatónak és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő felelősségteljes kezelése.

 

18.    Jogérvényesítés

Az érintettek jogérvényesítési lehetőségeiket a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és a GDPR alapján bíróság előtt gyakorolhatják, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhatnak:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 1 391 1400
Fax: +36 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Webhely: http://www.naih.hu/

A bírósági út választása esetén a per – az érintett Felhasználó választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható, mivel a per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

 


2019. március 8.

TECHNICAL Kft.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat
Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft
Tartalom
Adatvédelmi Szabályzat Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft .... 2
I. Az adatkezelés célja: ......................................................................................................... 3
II. Adatkezelő, adatfeldolgozó személye ............................................................................. 5
III. Szabályzat hatálya .......................................................................................................... 6
IV. Fogalmak ......................................................................................................................... 7
V. Adatkezelés elve ................................................................................................................ 8
VI. Adatkezelés jogalapja ................................................................................................... 10
VII. Kezelt adatok köre ...................................................................................................... 12
VIII. Adattovábbítás ........................................................................................................... 17
IX. Adatkezelés időtartama ................................................................................................ 17
X. Adatok módosítása, törlése, zárolása, tiltakozás az adatkezelés ellen ....................... 18
XI. Tájékoztatás kérése ...................................................................................................... 19
XII. Helyesbítés kérése, adatok törlése, korlátozása, zárolása ....................................... 21
XIII. Igényérvényesítés ....................................................................................................... 24
XIV. Jogérvényesítési lehetőségek ..................................................................................... 25
XV. Adatbiztonság .............................................................................................................. 26
XVI. Naplózási adatok ........................................................................................................ 27
XVII. Cookie ........................................................................................................................ 27
XVIII. Külső Értékesítő Szolgáltatók ............................................................................... 28
XIX. Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső társaságok .......................................... 29
XX. Nyilatkozat ................................................................................................................... 29
XXI. Bejelentés, panasz megtétele ..................................................................................... 31
2


Adatvédelmi Szabályzat
Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft

A Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (továbbiakban: Értékesítő)
számára kiemelt cél, egyben elkötelezettség az, hogy a http://www.kandallos.hu/ weboldalt
(továbbiakban weboldal) látogatók által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelmet
élvezzenek, a látogatók személyhez fűződő jogai ne sérüljenek.
Az Értékesítő az Adatvédelmi Szabályzat megváltoztatására a jogot- az időközben
módosulandó jogszabályi háttérrel és egyéb belső szabályzattal való összehangolás miatt –
fenntartja.
A Szabályzat az Értékesítő által működtetett weboldal által nyújtott szolgáltatásaihoz
kapcsolódóan, weboldalon, személyesen, telefonon, e-mail-en, telefaxon és/vagy további más
módon, vagy fórumon keresztül elérhető adatkezelési tevékenységeket szabályozza.
Az Értékesítő törekszik arra, hogy Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
ajánlásait is betartsa, így különösen az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről
szóló 2015.október 29.-i ajánlását (https://www.naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10
09.pdf ).
A Weblap használatával, valamely szolgáltatásának, alkalmazásának igénybevételével, annak
kezdeményezésével Ön mint Felhasználó hozzájárul, hogy személyes adatai kezelésére a jelen
Adatkezelési Szabályzat rendelkezései szerint kerüljön sor.
A jelen szabályzatban esetlegesen fel nem sorolt, a Weblap működésével és az Értékesítő
szolgáltatásaival kapcsolatos egyéb adatkezelésekről az adat felvételekor ad az Értékesítő
tájékoztatást.
3

I. Az adatkezelés célja:
1. A jelen szabályzat elsődleges célja, hogy az Értékesítővel kapcsolatba kerülő természetes
személyek (továbbiakban Felhasználó) adatainak kezelésére vonatkozó alapvető elveket és
rendelkezéseket meghatározza és betartsa annak érdekében, hogy a természetes személyek
magánszférája védelemben részesüljön a vonatkozó törvényi előírásoknak és hatósági
állásfoglalásoknak megfelelően.
2. Jelen szabályzat célja annak biztosítása, hogy az Értékesítő mindenben megfeleljen a
hatályos jogszabályok adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseinek, így különösen, de nem
kizárólagosan
• az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi
CXII. törvény,
• az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR),
• az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs
társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.
törvény,
• a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló
2008. évi XLVII. törvény,
• a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló
2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek.

3. Az Értékesítő tehát kiemelten fontosnak tartja, egyben elkötelezett az iránt, hogy az érintett
által a weboldalon vagy más fórumon keresztül vagy más módon rendelkezésre bocsátott, az
információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.
törvény által meghatározott adatokat védelemben részesítse, és az érintetek információs
önrendelkezési jogukat tiszteletben tartsa. E körben a vonatkozó hatályos jogszabályoknak
teljes körűen eleget téve járul hozzá az érintettek biztonságos internetezési lehetőségeinek
megteremtéséhez.
• A Felhasználó személyes adatai kezelésének célja a Weblap Szolgáltatásainak
nyújtása, ennek keretében különösen: a Felhasználók azonosítása, a többi
4

Felhasználótól való megkülönböztetése, illetéktelenek személyes adatokhoz való
hozzáférésének megakadályozása; Felhasználó adatainak ajánlatkérésének,
szolgáltatáskérésének, rendelésének továbbítása, a Felhasználói jogosultságok (a
Felhasználó által igénybe vehető részszolgáltatások) azonosítása; a Szolgáltatás
ügyfélszolgálatán keresztüli ügyintézés; a Felhasználóval való kapcsolattartás; a
Szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés; Felhasználói Tartalmak (pl.
szolgáltatás értékelés) közzétételéhez tárhely biztosítása; a Weblap szolgáltatásainak
fejlesztése, színvonalának növelése, a felhasználói élmény fokozása;
szolgáltatáskeresés és -rendelés, valamint ajánlatkérés megkönnyítése; a visszaélések
elkerülése; a számviteli kötelezettségek teljesítése; a szolgáltatást nyújtó Partnerek
felé fennálló jogi kötelezettségek teljesítése.
• Külön hozzájárulás alapján a Értékesítő a Felhasználó személyes adatait reklám
tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. Technical
Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Hírlevél, Hírlevél, e-DM, stb.) céljából
is felhasználhatja.
• A következő adatokat (felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám,
e-mail cím), amennyiben az ajánlatkérés, vagy a vásárlás a Weblapon bankkártyával
történt a Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft az adatokat
továbbítja a OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő
részére. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati
segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében
végzett fraud-monitoring
Az adatkezelés akkor és csak akkor jogszerű, ha legalább a következő feltételek egyike
teljesül:
• az érintett előzetesen és önkéntesen hozzájárult saját, személyes adatai egy vagy több
konkrét célból előfordulható kezeléséhez;
• amennyiben az adatkezelés jogi kötelezettség teljesítése miatt szükséges az
adatkezelőre vonatkozóan;
• az adatkezelés egy szerződés elégtételéhez szükséges, amely szerződésben az érintett
az egyik fél, vagy amely szerződés a megkötését megelőzően az érintett kérésére
történő cselekmények megtételéhez elengedhetetlen;
5

• az adatkezelés egy természetes személy (például: érintett) létfontosságú érdekeinek
védelme miatt szükséges;
• az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett
feladat végrehajtásához szükséges vagy ha az adatkezelés közérdekű;
• az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek
érvényesítéséhez szükséges, kivételt képez, ha az érintett olyan érdekei vagy alapvető
jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé,
különösen, ha az érintett gyermek elsőbbséget élveznek a korábban említett
érdekérvényesítéssel szemben.
• A közhatalmi szervek által feladataik ellátása során végzett adatkezelésre, az előző
pont nem alkalmazható.

Összefoglalva:
Az adatkezelés célja:
• Weboldalon nyújtott szolgáltatások, ajánlatkérés, vásárlás, megrendelése esetén a
szolgáltatás igénybevevőjének beazonosítása
• Reklámtartalmú levelek küldése esetén az adatkezelés célja reklámlevelek elküldése
e-mailen keresztül lehetséges vevőkhöz.
• Hírlevelek DM küldése esetén az adatkezelés célja azok továbbítása e-mailen
keresztül lehetséges vevőkhöz.

II. Adatkezelő, adatfeldolgozó személye
Adatkezelő: Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű
Társaság Székhely: Budapest, 1103 Kőér utca 16. Cégjegyzékszám: 01-09-161730 Adószám:
10685323-2-42 Ügyfélszolgálat: info@technical.hu, Tel: +36-1-260-2290
http://www.kandallos.hu/
Adatkezelő munkatárs az, akinek tevékenységével kapcsolatban az Értékesítő teljes
felelősséget vállal az érintettek személyi köre és harmadik személyek irányában.
6

A reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. Hírlevél, e
DM) tekintetében az Értékesítő önállóan kezeli a Felhasználók adatait.
III. Szabályzat hatálya
1. Időbeli hatály: Jelen Szabályzat 2018. május hó 1. napjától további rendelkezésig vagy
visszavonásig hatályos.
2. Személyi hatály kiterjed
• az Adatkezelőre, továbbá
• a Munkatársakra, Partnerekre; valamint
• azon személyekre, akik adatait e Szabályzat hatálya alá tartozó adatkezelések
tartalmazzák,
• továbbá azon személyekre, akik jogait vagy jogos érdekeit az adatkezelés érinti.
3. Hivatkozva az előző pontban meghatározottakra, az érintettek személyek köre az
alábbiakban kerül meghatározásra. Az Értékesítő elsősorban azoknak a természetes és (nem)
jogi személyeknek az adatait kezeli, akik
• telefonon, vagy az e-mail címre küldött adataikkal, weboldalon vagy a facebook
oldalon keresztül, ügyfélkapcsolat kialakítása céljából felvették a kapcsolatot az
Értékesítővel vagy
• telefonon, vagy az e-mail címre küldött adataikkal más okból vagy célból (pl.
állásajánlatra) jelentkeztek az Értékesítőhöz, vagy
• Értékesítő szolgáltatásait személyesen igénybe veszik.
• az Értékesítővel Munkatársi vagy Partneri viszonyban vannak.
4. Tárgyi hatály kiterjed az Értékesítő minden szervezeti egységében folytatott
valamennyi személyes adatokat tartalmazó adatkezelésre függetlenül attól, hogy az
elektronikusan és/vagy papíralapon történik.
7

IV. Fogalmak
• Az Adatkezelési Tájékoztatóban használt kifejezéseket az információs önrendelkezési
jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info törvény)
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=139257.322945 tartalmazza.
• értelmező rendelkezései között meghatározott fogalmak, valamint a Felhasználási
feltételekben meghatározott fogalmak szerint kell értelmezni.
• Az Info törvény értelmében:
személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító
jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális
azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó
következtetés;
érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy
közvetve-azonosítható természetes személy.
hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő
tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó
személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a
műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása,
megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala,
összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az
adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel
készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy
tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező.
szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját
meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket
meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.
adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé
tétele.
nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.
adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem
lehetséges.
8

adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy
meghatározott időre történő korlátozása céljából.
adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése,
függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az
alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.
adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem
rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a
jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi.

V. Adatkezelés elve
• Az Értékesítő a rögzített személyes adatokat a mindenkor hatályos adatvédelmi
jogszabályokkal – így különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679
Rendelete (GDPR) valamint info törvénnyel –, az adatvédelemre vonatkozó
nemzetközi egyezményekkel, uniós jogi aktusokkal és egyéb irányadó
jogszabályokkal összhangban, a jelen szabályzatnak megfelelően kezeli.
• Jelen szabályzat rendelkezése valamint az Értékesítő gyakorlata nem lehet ellentétes
az adatkezelési elvekkel.
• Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség
teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell
felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek
és törvényesnek kell lennie. Célhoz kötöttség elvének érvényesülni kell.
• Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának
megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a
cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Mindezeknek
megfelelően Értékesítő csak és kizárólag olyan adatot kezel, amely feltétlenül
szükséges. Arányosság, szükségesség elvének érvényesülni kell.
• A személyes adat az adatkezelés során mindaddig személyes adatnak kezelendő, amíg
kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat,
ha az Értékesítő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a
helyreállításhoz szükségesek.
9

• Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az
adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az
érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
• Megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazásával az automatizált adatállományokban
tárolt személyes adatok védelme érdekében az Értékesítő gondoskodik a véletlen vagy
jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés,
megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozásáról.
• Az érintett általi adatszolgáltatás önkéntes. Az Értékesítő a személyes adatot az
érintett beleegyezésével kezeli. Az önkéntes hozzájáruláson, mint belegyezésen érteni
kell azt a felhasználói magatartást is, amellyel a felhasználó a weboldal használatával
elfogadja, hogy rá nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi
szabályozás automatikusan kiterjed,
• Az Értékesítő a személyes adatokat harmadik személy részére csak kivételesen és
abban az esetben továbbítja, csak abban az esetben kapcsolja össze, ha az érintett
ahhoz kifejezetten hozzájárul, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés
feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek. Az Értékesítő az általa
kezelt adatbázist más Értékesítőnek csak akkor továbbítja, ha az érintett
árajánlatkérést, rendelést eszközölt egy szolgáltatásra, melyet Értékesítő (Szolgáltató)
nyújt. Ez az érintett kifejezett hozzájárulását jelenti ehhez, mivel az adattovábbítás
nélkül az adott szolgáltatás nem rendelhető meg.
• Az Értékesítő szolgáltatásaival és az adatkezelés céljával összhangban, az érintett
kifejezetten elfogadja azt, hogy személyes adatait az Értékesítő a Partner(ek) felé
továbbíthatja, ha a Partner(eke)t számára előzetesen megnevezte és a Partner(ek)
tevékenysége az Értékesítő érintett számára történő teljesítését elősegíti. Az
Értékesítővel jogviszonyban álló szerződéses Partner adatkezelésének jogszerűségéért
az Értékesítő felelősségét kizárja
• Az Értékesítő személyes adatot harmadik országban lévő Értékesítő vagy
adatfeldolgozó részére nem továbbít.

10

VI. Adatkezelés jogalapja
1. A Weblap működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos adatkezelés során a személyes
adatok felvétele és kezelése az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul és az
Adatkezelő előzetes tájékoztatást adott.
2. Az előzetes hozzájárulás csak akkor tekinthető elfogadhatónak a jog szerint, ha
mindhárom tartalmi követelményt egyaránt teljesíti. A három követelmény a
következők:
1. az önkéntesség,
2.a határozottság (egyértelműség)
3. a tájékozottság
3. A Felhasználó a hozzájárulást a Weblap valamely szolgáltatásának igénybevételével
(pl. ajánlatkérés, megrendelés, stb.), annak kezdeményezésével adja meg.
4. Az Adatkezelő a személyes adatot az érintett beleegyezésével kezeli, az érintett
önkéntes adatszolgáltatása esetén. Az önkéntes hozzájárulásba, mint belegyezésbe az a
magatartás is beletartozik, amikor az érintett a weboldal használatával elfogadja, a
weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozást, beleértve a jelen
Adatkezelési szabályzatot is, és ez által rá automatikusan kiterjed.
5. A hozzájárulás egyértelmű következménye, hogy az érintett elfogadja az adatkezelés
tényét. Ha az adatkezelés az érintett önkéntes beleegyezésén alapszik, kétes esetekben
az Adatkezelőnek kötelessége bizonyítania, hogy az adatkezelési folyamatokhoz az
érintett beleegyezését adta.
6. A Felhasználó hozzájárulást adhat személyes adatai reklám tartalmú közvetlen
üzletszerzési illetve marketing célú megkereséshez (pl. Hírlevél, e-DM) való
felhasználására, amely hozzájárulás bármikor korlátozás és indoklás nélkül külön
külön visszavonható az Értékesítőtől. A Felhasználó a hozzájárulást egyes
szolgáltatások igénybevétele (pl. rendelés, ajánlatkérés) során külön jelölőnégyzet
kipipálásával is megadhatja.
7. Ha az érintett írásbeli hozzájáruló nyilatkozatát oly módon adja meg, hogy az más
ügyletekre is vonatkozik, ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető
módon kell előadni a hozzájárulás iránti kérelmet, Fontos, hogy formailag érthető és
könnyen elérhető, egyértelmű legyen és egyszerű nyelvezettel rendelkezzen.
11

8. Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja, erről az
Adatkezelő ezúton tájékoztatja az érintetteket.
9. A hozzájárulás visszavonása nincs hatással a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás
előtti adatkezelés jogszerűségére, tehát a visszavonásnak visszaható hatálya nincsen,
kizárólagosan a jövőben végzett adatkezelésre vonatkozik.
10. Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes
hozzájárulását megadni, a 2011. évi CXII. törvény kimondja, hogy szükséges
mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt, az érintett személyes adatai
kezelhetőek, a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelme, valamint a
személyek élete, testi épsége vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításának
vagy megelőzésének érdekében.
11. A 14. életévét be nem töltött kiskorú és az egyébként cselekvőképtelen Felhasználó
nevében a törvényes képviselő adhat hozzájárulást. A 14. életévet betöltött, de 16.
életévét még be nem töltött kiskorú, valamint az egyébként korlátozottan
cselekvőképes Felhasználó a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy utólagos
jóváhagyásával adhat hozzájárulást az adatkezeléshez. A 16. életévét betöltött kiskorú
Felhasználó önállóan adhat hozzájárulást, jognyilatkozata érvényességéhez törvényes
képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Az
Értékesítőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát ellenőrizni,
illetve a törvényes képviselő nyilatkozatának tartalmát megismerni, így a Felhasználó,
illetve törvényes képviselője szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a
jogszabályoknak. Az Értékesítő a törvényes képviselő megfelelő hozzájárulását
megadottnak tekinti.
12. A Felhasználó szavatol azért, hogy a szolgáltatás során harmadik természetes
személyekről megadott, hozzáférhetővé tett személyes adat kezeléséhez az érintett
hozzájárulását jogszerűen beszerezte.
13. A felvett személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában az Értékesítő
a rá vonatkozó jogi kötelezettség (így különösen a számviteli kötelezettség, Partnerek
felé fennálló szerződéses kötelezettség) teljesítése céljából, illetve saját vagy harmadik
személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a
személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön
hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően
is kezelheti.
12

VII. Kezelt adatok köre
• A személyes adatok valódiságáért, pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik
felelősséggel.
A kezelt személyes adatok körét a Szolgáltatások jellege és az elektronikus kereskedelmi,
számviteli és reklámszabályok befolyásolják, részben meghatározzák, így különösen az
elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő
szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-a és a gazdasági
reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény
6.§-a.
• Ajánlatkérés, Rendelés, Közösségi oldal, Hírlevél,
A fenti esetekben az érintettek köre: Minden természetes személy, aki az Adatkezelővel
kapcsolatba kíván lépni, ajánlatkérés, rendelés céljából, vagy az adatkezelő híreiről, akcióiról,
kedvezményeiről rendszeresen értesülni kíván, ezért személyes adatainak megadásával az
Adatkezelő DM, hírlevél szolgáltatásra feliratkozik.
A rendelés illetve ajánlatkérés során kezelt adatok a következők lehetnek: név, email cím,
telefonszám, cím (ország, irányítószám, település, utca, házszám), gyerekek életkora,
esetleges adószám. A Felhasználó a rendelés és ajánlatkérés során a megjegyzés rovatban
további személyes adatokat oszthat meg az ajánlatot Értékesítő Partnerrel és a Értékesítővel.
Ajánlatkérés
Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
1. Az érintett a weboldalon megjelenő e-mail címre küldött egyeztethet az Adatkezelővel
az Adatkezelő szolgáltatásairól, és/vagy egyéb, kapcsolódó kérdésekről.
2. Adatkezelő részére a weboldalon keresztül megadott adatok e-mail-ben jutnak el.
3. A Munkatárs az érintett kérdését megválaszolja és azt részére – ugyanazon az úton,
ahogyan az információ kérés érkezett, ha érintett máshogyan nem rendelkezik –
eljuttatja.
A kezelt adatok köre
13

-név
-e-mail cím


Adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig.

Rendelés,
Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
1. Az érintett számára elérhető módon vagy fórumon keresztül elküldheti adatait és
megrendelési igényét az Adatkezelő részére.
2. Az Adatkezelő az érintett által megadott elérhetőségen az érintettel kapcsolatba lép, és
leegyezteti a megrendelési igény, valamint ingyenes tájékoztatást nyújt számára az
Adatkezelő szolgáltatásairól.
3. A kapcsolatfelvétel során az Adatkezelő birtokába került egyéb adatokat, mint pl az
érintett vállalkozására vonatkozó működési és egyéb adatokat, az Adatkezelő
összekapcsolja az érintett által megadott adatokkal, és azokat üzleti titokként kezeli.
4. Adatkezelő a megrendelési igény pontosítása után vagy ajánlatot ad az érintett
számára, vagy vonatkozó szerződést küldi meg.
5. Adatkezelő a szerződés aláírását követően megkezdi az érintett számára a
szolgáltatások teljesítését.
6. Adatkezelő és érintett a szolgáltatások szerződésszerű teljesítését követően
teljesítésigazolást vagy jegyzőkönyvet vesznek fel.
7. Adatkezelő a szerződéseket, valamint teljesítésigazolásokat saját Archiválási
szabályzata alapján letárolja.
8. Érintett önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy ha a megrendelési igény elküldése során
megadja e-mail címét és/vagy telefonszámát, azon keresztül Adatkezelő vele
kapcsolatba lépjen, hogy a megrendelést pontosítsák, vagy hogy az érintett
megrendelését megerősíthesse.
Adatkezelő az érintettekkel kizárólag akkor kommunikál, és így az adatok célja akkor
válik lényegessé, ha az érintett a közösségi oldalon keresztül keresi meg az
Adatkezelőt.
14

A kezelt adatok köre
-név
-e-mail cím

Adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig
Közösségi portálok
1. A közösségi portálokon, különösen a Facebook-on történő jelenlét és az azzal
kapcsolatos adatkezelés célja a weboldalon található tartalmak közösségi
oldalon történő megosztása, publikálása, marketingje. A közösségi oldal
segítségével az érintett tájékozódhat a legújabb akciókról is.
2. Érintett a közösségi oldal feltételei alapján önként hozzájárul az Adatkezelő
tartalmainak követésével, kedveléséhez.
3. Érintett az Adatkezelőt szövegesen és számszerűen értékelheti, ha ezt a
közösségi oldal lehetővé teszi.
4. Adatkezelő közösségi oldalán, különösen Facebook oldalán
képeket/videófelvételeket is közzétesz a különböző eseményekről, az
Adatkezelő szolgáltatásairól, egyebekről. Adatkezelő a facebook oldalt
összekapcsolhatja más közösségi oldalakkal a facebook.com közösségi portál
szabályai szerint, így a facebook oldalon történő közzétételen érteni kell az
ilyen kapcsolt közösségi portálokon történő közzétételt is.
5. Amennyiben nem tömegfelvételről, vagy közéleti szereplésről készült
felvételről van szó (Ptk. 2:48.§), Adatkezelő mindig kikéri az érintett írásbeli
hozzájárulását a képek közzététele előtt.
6. Érintett az adott közösségi oldal adatkezeléséről tájékoztatást az adott
közösségi oldalon kaphat, ennek megfelelően a Facebook oldal
adatkezeléséről tájékoztatást a címen kaphat.
A kezelt adatok köre
-név
-e-mail cím


15

Adatkezelés időtartama: érintett kérésére törlésig.
• Értékelés
Sikeres rendelés, esetén a Értékesítőnek lehetősége van értékelést kérni a Felhasználótól. A
Felhasználó által hozzáférhetővé tett szolgáltatás értékelések, vélemények – a Felhasználó
döntésétől függően nevének és cím szerinti településének megjelölésével vagy név nélkül cím
szerinti településének megjelölésével – bárki számára nyilvánosan hozzáférhetővé tehetőek.
• Marketing megkeresések
A reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés során a
Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által kezelt adatok: Felhasználó
vezeték- és keresztneve, email címe, felhasználói viselkedése (pl. rendelések, ajánlatkérések,
stb.).
Érintett az szolgáltatások igénybevétele előtt vagy során, vagy egyéb más módon - így a
weboldalon keresztül - a következőkben meghatározott adataival iratkozhat fel hírlevélre.:
név, email cím

A hírlevélre történő feliratkozás önkéntes hozzájáruláson alapul
A kezelt adatok köre
név
e-mail cím

A hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés célja a címzett teljes körű általános, vagy
személyre szabott tájékoztatása az Adatkezelő legújabb akcióiról, eseményeiről, híreiről,
értesítés szolgáltatások változásáról, elmaradásáról.
Hírlevél kiküldése kizárólag az érintett előzetes hozzájárulásával történik.

Annak az érintettnek az adatait, aki nem ad megerősítő hozzájárulást a hírlevél küldéséhez a
megerősítő levél kiküldését követő 15 napon belül, a 16. napon az Adatkezelő törli az
adatállományból.

16

Adatkezelő a kiküldött hírlevelek olvasottságáról, a hírlevelekben levő linkekre történő
kattintások segítségével, statisztikát vezet.


Adatkezelés időtartama: érintett törléséig

• Nyereményjáték
A nyereményjátékban történő részvétel önkéntes hozzájáruláson alapul.

Az érintettek köre: Minden természetes személy, aki az Adatkezelő által szervezett
nyereményjátékon adatinak megadásával részt kíván venni.

A kezelt adatok köre és célja
keresztnév – azonosítás, sorsolás alapja
telefonszám – kapcsolattartás
e-mail cím – kapcsolattartás

Az adatkezelés célja az érintettek azonosítása a sorsolás során, valamint a kapcsolattartás.

Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
1. Az érintett – a nyereményjáték szabályai szerint – adatainak megadásával jelentkezhet
a nyereményjátékra.
2. Adatkezelő a játékszabályok szerint elektronikusan és/vagy papír alapon rögzíti az
adatokat és végrehajtja a sorsolást.
3. Adatkezelő a nyerteseket a megadott elérhetőségeiken kiértesíti.
4. Adatkezelő az adott játékszabály szerint, a nyertesek neveit a weboldalon elérhetővé
teheti más érintettek, valamint harmadik személyek számára, ezért felhívja az érintettek
figyelmét, hogy ennek tudatában mérlegeljék a nyereményjátékon történő részvétel
lehetőségét.
5. Érintett, az adatkezelés céljával összhangban, önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy
megadott elérhetőségein keresztül Adatkezelő vele kapcsolatba lépjen, hogy őt a
nyereményjáték esetleges ellehetetlenüléséről tájékoztassa, vagy a nyeremény átvételét
17

pontosítsa, érintett esetleges panaszát megválaszolja, vagy panaszával kapcsolatos egyéb
lépéseket tegyen.

Adatkezelés időtartama: cél megvalósulásáig.

8. Minden adatkezelés esetén önálló adatállomány jön létre, ezért mindegyik adatkezelés bejelentés-köteles.
VIII. Adattovábbítás
• Ajánlatkérés, Rendelés
Ajánlatkérés, rendelés esetén az Értékesítő a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján az
ajánlatkéréssel, rendeléssel egyidejűleg továbbítja a Felhasználó személyes adatait (név, email
cím, telefonszám,) és megjegyzését, valamint a választott fizetőeszközt az ajánlatot Értékesítő
Partner felé ajánlat küldése céljából (ez az eset akkor fordulhat elő, ha kizárólagos területi
képviselet van bizonyos területen.

IX. Adatkezelés időtartama
• Szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban kezelt adatok
Az Értékesítő a Felhasználó által kezdeményezett ajánlatkéréssel, rendeléssel kapcsolatos
személyes adatokat az ajánlat, rendelés elfogadása esetén foglalási adatként kezeli a
továbbiakban, az ajánlat visszautasítása esetén a garanciális kötelezettség időpontjáig kezeli.
Az Értékesítő a személyes adatokat a számviteli és Partnerek felé fennálló kötelezettségek
teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről
szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli.
• Megkeresés céljából kezelt adatok
Az Értékesítő az adatokat a Felhasználó visszavonásáig kezeli a Felhasználó személyes
adatait reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési, illetve marketing célú megkeresés céljából. A
Weblap egyes Szolgáltatásainak megszűnése, illetve Facebook alkalmazás törlése nem
18

eredményezi a reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés
küldéséhez adott hozzájárulás visszavonását, a hozzájárulást – megkeresés-típusonként (pl.
Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Hírlevél, e-DM, stb.) – külön-külön
szükséges visszavonni.


• Ügyfélszolgálat
Az Értékesítő az ügyfélszolgálat részére küldött panaszokat, kérdéseket és kéréseket a
beküldéstől számított 6 hónapig tárolja, majd törli – a még folyamatban lévő ügyekben
keletkezett levelezések kivételével.

X. Adatok módosítása, törlése, zárolása, tiltakozás az adatkezelés ellen
1. Az ajánlatkérés, rendelés során megadott adatok módosítását a Felhasználó az
Értékesítő felé tudja jelezni az Értékesítő által megadott elérhetőségeken. Amennyiben
a A Felhasználó adatmódosítási szándékát az Értékesítő felé jelzi az ügyfélszolgálati
email címen.
2. A reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkereséshez adott
hozzájárulás megkeresés-típusonként (pl. Technical Tüzeléstechnikai Szolgáltató és
Kereskedelmi Hírlevél, e-DM) az info@technical.hu email címen vagy a Technical
Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.. postai címen és a
info@technical.hu email címen vonható vissza..
3. A Felhasználó a fentiektől eltérő esetekben – az ún. kötelező adatkezelés kivételével –
a info@technical.hu email címre küldött levél útján kérheti személyes adatai törlését
az Értékesítőtől. A Felhasználó személyes adatait az érintett kérelme nélkül is törli az
Értékesítő , ha kezelése jogellenes; az adatkezelés célja megszűnt; vagy az adatok
tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy a Nemzeti
Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte; vagy ha az adatkezelés
hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a
törlést törvény nem zárja ki. Törlés helyett az Értékesítő zárolja a személyes adatot,
19

ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján
feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt
személyes adatot kizárólag addig kezeli az Értékesítő , ameddig fennáll az
adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárja. A Felhasználó
hozzájárulásának visszavonását követően az Értékesítő a IX pont szerint a
továbbiakban is kezelheti az érintettre vonatkozó személyes adatokat.
4. A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen a info@technical.hu
ügyfélszolgálati email címre küldött levél útján,
o ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Értékesítőre
vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Értékesítő, adatátvevő vagy
harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve az ún.
kötelező adatkezelés esetét;
o ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés,
közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
o valamely törvényben meghatározott egyéb esetben.
5. Ha az Értékesítő a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az
adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és az esetleges adattovábbítást is -
megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján
tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett
Felhasználó személyes adatát korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a
tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
6. Ha az adatkezelést (pl. számviteli) törvény rendelte el, az Értékesítő a Felhasználó
adatát nem törölheti, viszont a személyes adatot nem továbbítja az adatátvevő részére,
ha a tiltakozással egyetértett, vagy bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

XI. Tájékoztatás kérése
• A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Értékesítő által a Weblap
szolgáltatásaival összefüggésben kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról a
info@technical.hu email címen, a +36 1/260-2290 telefonszámon. Az Értékesítő a
Felhasználó kérelmére tájékoztatást ad a Felhasználóra vonatkozó, az adott
szolgáltatással összefüggésben általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó
által feldolgozott adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról,
20

időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adattovábbítás jogalapjáról és
címzettjéről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. Az Értékesítő a kérelem
benyújtásától számított legfeljebb 30 napon belül adja meg a kért tájékoztatást.
• A 2011. évi CXII. törvény és az EU 2016/679 Rendelet 15. cikke alapján az
érintettnek tájékoztatási joga, vagy más néven „hozzáférési joga” van: A jog
érvényesítése közben az Adatkezelő tájékoztatást ad:
1. az általa kezelt adatokról
2. személyes adatok kategóriáiról
3. az adatkezelés céljáról,
4. az adatkezelés jogalapjáról,
5. az adatkezelés időtartamáról,
6. adott esetben az adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen
időtartam meghatározásának szempontjairól,
7. amennyiben az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó
minden elérhető információról,
8. adott esetben az automatizált döntéshozatalról, ideértve a profilalkotást is, valamint
a logikára és arra vonatkozó érthető információkról, hogy az ilyen adatkezelés milyen
jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár,
9. adatfeldolgozó adatairól, ha adatfeldolgozót vett igénybe,
10. az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett
intézkedésekről, továbbá
11. az érintett személyes adatainak továbbítása esetén, az adattovábbítás
jogalapjáról, céljáról és címzettjéről.

• 4. A tájékoztatás abban az esetben ingyenes, ha az azonos adatkörre vonatkozóan
tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz a tájékoztatást kérő még nem nyújtott be a
naptári évben. Egyéb esetekben a tájékoztatást kérőre költség szabható ki. Ha az
adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett, a
már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni,
• Bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, a
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetve jogszabály
felhatalmazása alapján más szervek megkereshetik az Értékesítőt tájékoztatás adása,
21

adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett. Az Értékesítő
a megkereső szerv részére – amennyiben a pontos célt és az adatok körét megjelölte –
a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges személyes
adatokat rendelkezésre bocsátja.
• A 2011. évi CXII. törvény alapján, tájékoztatást meg kell tagadni. Az Adatkezelő
ezúton hívja fel erre az érintettek figyelmét. A törvény alapján akkor kell megtagadni
a tájékoztatást:
-ha törvény, nemzetközi szerződés vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusának
rendelkezése alapján az Adatkezelő személyes adatot akként vesz át, hogy az
adattovábbító adatkezelő az adattovábbítással egyidejűleg jelzi a személyes adat
érintettje a nevezett törvényben biztosított jogainak korlátozását, vagy kezelésének
egyéb korlátozását.
-az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a
bűncselekmények megelőzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtás biztonsága
érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az
Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások
gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi
kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából - beleértve minden esetben az
ellenőrzést és a felügyeletet is -, továbbá az érintett vagy mások jogainak védelme
érdekében.
• Adatkezelő köteles értesíteni évente a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóságot az elutasított tájékoztatási kérelmekről tárgyévet követő év január 31-éig.
XII. Helyesbítés kérése, adatok törlése, korlátozása, zárolása
• A helyesbítés joga: Az érintett jogosan kezdeményezheti a rá vonatkozó pontatlan
személyes adatok helyesbítését, mely kérését az Adatkezelő indokolatlan késedelem
nélkül végre kell hajtania. Az adatkezelés céljától függően, az érintett jogosult arra,
hogy hiányos személyes adatok kiegészítését kérje, egy kiegészítő nyilatkozat tétel
útján. Ugyanakkor az Adatkezelő kötelezően helyesbíti, az érintett kérése nélkül is a
személyes adatokat, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a
valóságnak megfelelő személyes adat az Adatkezelő rendelkezésére áll.
22

• Az a 2011. évi CXII. törvény és az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679
Rendelete alapján az Adatkezelő köteles törölni az adatokat (a fenti eseten kívül), ha
az adat kezelése jogellenes;
1. az adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve,
hogy a törlést törvény nem zárja ki;
2. az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott
határideje lejárt;
3. azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.
4. a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték
vagy más módon kezelték;
5. az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincsen elsőbbséget élvező jogszerű ok az
adatkezelésre;
6. a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó jogban előírt jogi kötelezettség
teljesítéséhez törölni kell;
7. a személyes adatok gyűjtésére az EU 2016/679 Rendelet 8. cikk (1) bekezdésében
említett, közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő
szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
• Ha az Adatkezelő valamely okból nyilvánosságra hozott egy személyes adatot, és azt
köteles törölni a fentiek értelmében, megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket, hogy
tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy az érintett kezdeményezte a
szóban forgó személyes adatokra vonatkozó linkek vagy ezen személyes adatok
másolatának, illetve másodpéldányának törlését. Ezt az elérhető technológia és a
megvalósítás költségeinek figyelembevételével– ideértve technikai intézkedéseket –
kell megtennie.
• Adatkezelő tájékoztatja az érintetteket a törléshez vagy az „elfeledtetéshez való jog”
EU-s rendelet korlátaira:
1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása;
2. a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy
tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az
adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat
végrehajtása;
23

3. népegészségügy területét érintő közérdek;
4. az EU 2016/679 Rendelet 89. cikk (1) bekezdésével összhangban a közérdekű
archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból,
amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan
veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
5. jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme.
• Az adatkezelés korlátozásához, vagy más néven zároláshoz való jog: Az érintett
kezdeményezheti az Adatkezelő által való adatkezelés korlátozását.
• Ha a törlés sértené az érintett jogos érdekeit, az adatokat zárolni kell, kizárólag akkor
amennyiben az a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető. Kizárólag
addig kezelhető az így zárolt személyes adat, amíg érvényben van az az adatkezelési
cél, amely kizárta a személyes adat törlését. Az adatokat egyértelműen zárolni kell, ha
az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, helyességét, és a szóban forgó
adat(ok) helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg. Ebben az esetben a
zárolás időtartama addig érvényes, amíg az Adatkezelő ellenőrzi a személyes adatok
pontosságát.
• Az adatokat zárolni kell az EU rendelete alapján, ha
1. az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok
felhasználásának korlátozását;
2. az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az
érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy
védelméhez; vagy
3. az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai
elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
• Zárolt adatok (a tárolás kivételével) kizárólag abban az esetben kezelhetőek,
amennyiben az érintett hozzájárul, vagy jogi igények előterjesztéséhez,
érvényesítéséhez vagy védelméhez szükséges, vagy más természetes vagy jogi
személy jogainak védelme érdekét, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos
közérdekét képviseli.
24

• A törvény korlátozhatja az érintett helyesbítéshez, törléshez, zároláshoz való jogát, az
állam külső és belső biztonsága érdekében. Ebbe a következők tartoznak bele:
1. a honvédelem,
2. a nemzetbiztonság,
3. a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése
4. a büntetés-végrehajtás,
5. állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekek,
6. az Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekek,
7. a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek,
8. a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása
céljából - beleértve minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is,
9. az érintett vagy mások jogainak védelme érdekében.
• Az Adatkezelőnek kötelessége, maximum a kérvény beérkezésétől számított 15 napon
belül tájékoztatni az érintettet a kérvényről alkotott döntéséről - amennyiben nem
indokolja meg ennek késedelmét - és/vagy helyesbíti, és/vagy törli és/vagy zárolja az
adatokat, vagy tesz meg egyéb lépéseket a kérelemnek megfelelően, ha nincsen azt
kizáró ok.
• Az Adatkezelő írásban értesíti az érintettet adatai a helyesbítésről, a törlésről, vagy az
adatkezelés korlátozásának megtörténtéről, továbbá mindazokat, akiknek korábban az
adato(ka)t adatkezelés céljára továbbították, átadták. Amennyiben az érintett
kérvényezi az Adatkezelő tájékoztatja ezen címzettekről. Ha ez az adatkezelés céljára
való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti, vagy ha a tájékoztatás lehetetlennek
bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel az értesítés mellőzhető. Az
Adatkezelő arról is köteles írásban értesíteni az érintettet, ha az érintett joggyakorlása
valamely okból nem valósulhat meg, és köteles pontosan megjelölni a ténybeli és jogi
okot, valamint az érintett számára nyitva álló jogorvoslati lehetőségeket: a Nemzeti
Adatvédelmi és Információszabadsághoz és a bírósághoz fordulás lehetőségét.
XIII. Igényérvényesítés
• A korábban az Értékesítő részére megadott email címről érkezett igényt az Értékesítő
a Felhasználótól érkezett igénynek tekinti. Egyéb email címről, valamint írásban
25

benyújtott igények esetén a Felhasználó akkor nyújthat be igényt, ha – az Értékesítő
vagy jogszabály által meghatározott módon – megfelelően igazolta felhasználói
minőségét.
• Amennyiben az Értékesítő adatkezelése nem az érintett hozzájárulásán alapul, hanem
az adatkezelést harmadik személy visszaélésszerűen kezdeményezte, az érintett kérheti
a rá vonatkozó, valamely Felhasználó által róla közzétett személyes adat törlését,
valamint az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást személyazonosságának és a
személyes adattal fennálló kapcsolatának megfelelő igazolása mellett.
• A Felhasználó halála esetén a halotti anyakönyvi kivonat bemutatásával illetve
másolatának a info@technical.hu ügyfélszolgálati címére történő megküldésével a
Felhasználó bármely közeli hozzátartozója, illetve az, akit végrendeleti juttatásban
részesített, kérheti a Felhasználóval fennálló kapcsolatának igazolása mellett a
Felhasználóra vonatkozó adatok törlését.

XIV. Jogérvényesítési lehetőségek
• A tiltakozáshoz való jog: Személyes adatainak kezelése, illetve a profilalkotást ellen
az érintett tiltakozhat, ha
1. a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az
adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező
adatkezelés esetén;
2. a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés,
közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
3. a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.
• Az Adatkezelő megvizsgálja a tiltakozást, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban
tájékoztatja az érintettet a kérvény benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de
legfeljebb 15 napon belül. Ez az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével jár.
Amennyiben a kérelmező tiltakozása megalapozott, az Adatkezelő megszünteti az
adatkezelést, a további adatfelvételt és adattovábbítást is, továbbá az adatokat zárolja,
valamint értesíti a tiltakozás tényéről, illetve az annak alapján tett intézkedésekről,
döntésekről mindazokat a partnereket, akik részére a tiltakozással érintett személyes
26

adatait korábban továbbította. Továbbá az értesítettek is kötelesek intézkedni a
tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
• Amennyiben az érintett nem ért egyet az Adatkezelő döntésével, vagy az Adatkezelő
nem tartja magát a hivatkozott határidőhöz, jogosult bírósághoz fordulni, a döntés
közlésétől számított 30 napon belül.
• Bírósági jogérvényesítés: Az érintett bírósághoz fordulhat a jogainak megsértése
esetén. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Az Adatkezelő köteles bizonyítani,
hogy az adatkezelés a hatályos jogszabályban foglaltakkal megegyezik
• Kártérítésre és sérelemdíjra vonatkozó törvényi szabályok: Ha az Adatkezelő megsérti
az érintett személyiségi jogát az érintett adatainak jogellenes kezelése vagy az
adatbiztonság követelményeinek megszegése által, az érintettnek jogában áll
sérelemdíjat követelni az Adatkezelőtől.
• Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az
illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy
vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóságnál (elnök: dr. Péterfalvi Attila, 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,
ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu).
XV. Adatbiztonság
• Az Értékesítő megteszi a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket, és
kialakítja a szükséges eljárási szabályokat annak érdekében, hogy biztosítsa a
Felhasználó által megadott, illetve hozzáférhetővé tett személyes adatok biztonságát
az adatkezelés teljes folyamata során.
• Az Értékesítő Magyarország területén, riasztóval ellátott, őrzött Budapest, 1103 Kőér
utca 16. székhelyén tárolja a Felhasználók személyes adatait.
• Az Értékesítő adatkezelőként garantálja – különösen a szakértelem, a megbízhatóság
és az erőforrások tekintetében – hogy követelményeinek teljesülését biztosító
technikai és szervezési intézkedéseket végrehajtja, ideértve az adatkezelés biztonságát
is az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) valamint info
törvénnyel –, az adatvédelemre vonatkozó nemzetközi egyezményekkel összhangban
• Az értékesítő biztosítja, hogy az érintett személyes adatokhoz való hozzáférésre
feljogosított személyek – ha jogszabályon alapuló megfelelő titoktartási kötelezettség
27

hatálya alatt egyébként nem állnak – az általuk megismert személyes adatok
vonatkozásában titoktartási kötelezettséget vállaljanak.
• Az Értékesítő megfelelő hardver és szoftver eszközökkel rendelkezik., az adatkezelés
jogszerűségének és az érintettek jogai védelmének biztosítására alkalmas műszaki és
szervezési intézkedések végrehajtására kötelezettséget vállal.

Az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatok kiemelt gondoskodást igényelnek
az Adatkezelőtől, különösen:
1. A jogosulatlan hozzáférés elleni védelmet biztosító intézkedések, ezen belül a
szoftver és hardver eszközök védelme, illetve a fizikai védelem (hozzáférés
védelem, hálózati védelem);
2. Az adatállományok helyreállításának lehetőségét biztosító intézkedések, ezen
belül a rendszeres biztonsági mentés és a másolatok elkülönített, biztonságos
kezelése (tükrözés, biztonsági mentés);
3. Az adatállományok vírusok elleni védelme (vírusvédelem);
4. Az adatállományok, illetve az azokat hordozó eszközök fizikai védelme, ezen
belül a tűzkár, vízkár, villámcsapás, egyéb elemi kár elleni védelem, illetve az
ilyen események következtében bekövetkező károsodások helyreállíthatósága
(archiválás, tűzvédelem).
XVI. Naplózási adatok
• A Weblap használata során rögzítésre kerül a honlap látogatás és az egyes konverziós
események (pl. regisztráció, ajánlatkérés, rendelés). Ezen adatok naplózását a rendszer
folyamatosan végzi a visszaélések megakadályozása, statisztikák készítése, valamint a
Weblap szolgáltatásainak teljesítése és működésének ellenőrzése céljából, és őrzi az
adott eseményre vonatkozó személyes adatokkal.

XVII. Cookie
A cookie-t a weboldal nem használ.
28

XVIII. Külső Értékesítő Szolgáltatók
• A Szolgáltatások keretében elérhetővé tett és a különböző közösségi oldalakon
megosztott tartalmak vonatkozásában a tartalom megosztását lehetővé tevő külső
szolgáltatások (pl. iWiW, Twitter, Facebook) üzemeltetője minősül a személyes
adatok adatkezelőjének, tevékenységére saját felhasználási feltételei és adatvédelmi
szabályzata az irányadó. A Szolgáltatások keretében beágyazott, de külső Értékesítő
által fenntartott szolgáltatások (pl. Facebook által biztosított „Kérdezz, mi felelünk”)
vonatkozásában szintén az adott szolgáltatás üzemeltetője jár el adatkezelőként.
• Az Értékesítő weblapján elérhető alkalmazások telepítése esetén a telepítés során a
Facebook Inc. által elérhetővé tett tájékoztatásban meghatározott személyes adatokat
bocsátja az Értékesítő rendelkezésére a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján a
Facebook Inc. adatvédelmi irányelveinek betartása mellett. Amennyiben valamely
Facebook alkalmazás jelen tájékoztatóra utal, az Adatkezelési Tájékoztató
megfelelően irányadó az Értékesítő adatkezelésére, egyebekben a Facebook
szolgáltatáson belüli adatkezelésre (pl. applikáció törlése, hozzászólás, stb.) a
Facebook adatvédelmi irányelvei irányadók. Az alkalmazások törlése a Facebook
felhasználói beállítások között (http://www.facebook.com/settings?tab=applications)
(az alkalmazás menüpontban) kezdeményezhető.
• Értékesítő weboldala olyan linkeket is tartalmazhat, amelyek olyan oldalakra
mutatnak, amelyeket nem az Értékesítő üzemeltet, csupán a látogatók tájékoztatását
szolgálják. Az Értékesítőnek nincs semmi befolyása a partner cégek által üzemeltetett
weboldalak tartalmára és biztonságára így nem is tartozik felelősséggel azokért.
• Az Értékesítő tekintettel a 2003. évi C. törvény 155.§ 4. bekezdésében foglaltaknak,
miszerint „Egy előfizetőnek vagy felhasználónak elektronikus hírközlő
végberendezésén csak az érintett felhasználó vagy előfizető világos és teljes körű - az
adatkezelés céljára is kiterjedő - tájékoztatását követő hozzájárulása alapján lehet
adatot tárolni, vagy az ott tárolt adathoz hozzáférni”. A XVI. pontban leírt részek
tájékoztatást adnak az általa használt analitikai eszközökkel, azaz cookie-kkal
(magyarul: süti) kapcsolatban.
29

XIX. Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső társaságok
• Az Értékesítő a Weblap működéséhez külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló
társaságokat vesz igénybe, amelyek az Értékesítőtől függetlenül végzik
tevékenységüket.
• Az Értékesítő a Google Inc. Google Analytics és Google Adwords szolgáltatását is
használhatja. A Google Inc. cookie-kat és web beacont (web jelző) használ
információgyűjtés céljából, valamint annak érdekében, hogy segítse a Weblap
használatának elemzését. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó
IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google Inc.
átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja
elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az
információkat. A Google Inc. a Google Adwords remarketing keretében olyan, a
látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a
látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói
magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más
weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a
Felhasználó azonosítását egyéb weboldalakon is. A Google Inc. „Adatvédelmi
irányelvei” a http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ honlapon érhető el. A
Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a
cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk
találhatóak az alábbi honlapon: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/key
terms/
XX. Nyilatkozat
Az Értékesítő kijelenti, hogy
• az adatkezelés során az információs önrendelkezési jogról, és az
információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint az Európai
Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) rendelkezéseit tartja
magára nézve kötelezőnek
30

1. az adatkezelés során az Értékesítő tudomására jutott személyes adatokat
kizárólag azok a Munkatársak és külső Partnerek ismerhetik meg, akiknek az
adott adatkezeléssel kapcsolatban feladatuk van.
2. az átláthatóság elvének megfelelően odafigyel arra, hogy a mindenkor hatályos
adatvédelmi szabályzat az érintett részére folyamatosan hozzáférhető legyen,
ezzel érvényre juttatva a weboldal a látogatók személyes adatait bizalmasan, a
hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok
biztonságáról, technikai és szervezési intézkedéseket tesz, valamint az
adatvédelem elveinek maradéktalan betartása érdekében eljárási szabályokat
alakít ki.
3. az adattároláshoz, feldolgozáshoz és adattovábbításhoz kapcsolódó
informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi
intézkedést megteszi, biztosítja az általa kezelt adatok megőrzése érdekében.
4. lehetőségeihez mérten mindent megtesz az általa kezelt személyes adatoknak a
jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés,
megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai
feltételek garantálása érdekében.
5. a számára megadott személyes adatokat nem ellenőrzi, azok helytállóságáért
felelősségét kizárja.
6. a személyes adatokat harmadik személy részére csak kivételesen és abban az
esetben továbbítja, valamint az általa kezelt adatbázist más Értékesítővel csak
abban az esetben kapcsolja össze, ha az érintett ahhoz kifejezetten hozzájárul,
vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes
személyes adatra nézve teljesülnek vagy ha a szolgáltatás teljesítése miatt ez
elengedhetetlenül szükséges.
7. kizárólag Magyarországon végez tevékenységet, multinacionális
vállalatlánchoz nem tartozik, ezért kötelező szervezeti szabályozást bevezetnie
és működtetnie nem szükséges.
8. személyes adatot harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó
részére nem továbbít, nem ad át.
9. belföldi adatkezelő részére történő adattovábbítás(ok)ról nyilvántartást vezet,
amely tartalmazza az Értékesítő által kezelt személyes adatok továbbításának
időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes
31

adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban
meghatározott egyéb adatokat.
10. az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az
érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett
személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát,
az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására
megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban
meghatározott egyéb adatokat.
11. megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazásával az automatizált
adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében az Értékesítő
gondoskodik a véletlen vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés,
valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés
megakadályozásáról.
XXI. Bejelentés, panasz megtétele

Adatkezelő biztosítja, hogy az érintett a megrendelt szolgáltatásra, és/vagy Adatkezelő
magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban (személyesen,
telefonon) vagy írásban (személyesen vagy más által átadott irat útján, postai úton,
elektronikus levélben) közölhesse.

2. Az érintettek köre: Minden természetes személy, aki az a megrendelt szolgáltatásra,
és/vagy Adatkezelő magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát
szóban vagy írásban közölni kívánja.

3. A kezelt adatok kezelésének célja a panasz azonosítása és a törvényből származó
kötelezettségek, kötelező adatok felvétele. Kezelt adatok köre panaszbejelentés esetén:

panasz azonosítója
név*
panasz beérkezésének időpontja*
telefonszám
a hívás időpontja*
32

a beszélgetés során megadott személyes adatok
számlázási/levelezési cím
panaszolt szolgáltatás
csatolt dokumentumok
panasz oka*
maga a panasz*

4. Az adatkezelés célja a panasz közlésének lehetővé tétele, valamint a kapcsolattartás.

5. Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
1. Érintett panaszát szóban (személyesen, telefonon) vagy írásban (személyesen vagy más
által átadott irat útján, postai úton, elektronikus levélben) közli az Adatkezelővel.
2. Amennyiben érintett panaszát szóban teszi meg, úgy arról az Adatkezelő panaszbejelentő
nyomtatványt, vagy annak tartalmával megegyező jegyzőkönyvet vesz fel.
3. Amennyiben érintett panaszát írásban kívánja megtenni, úgy arra lehetősége van.
4. Adatkezelő a panaszt feldolgozza, és a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja.
5. Adatkezelő törekszik az esetlegesen felmerülő panaszok mielőbbi, közös érdekek szerinti
rendezésére.

6. Adatkezelés időtartama: Adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati
példányát a felvételüktől számított 5 évig kezeli a vonatkozó és hatályos 1997. évi CLV.
törvény 17/A § 7. bek. alapján, kötelezően.


Információs önrendelkezési jogának megsértése esetén bejelentéssel, panasszal élhet:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
Kiskorúakat sértő, gyűlöletkeltő, kirekesztő tartalmakkal, helyreigazítással, elhunyt személy
jogaival, jó hírnév megsértésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén bejelentéssel,
panasszal élhet:
33


Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Levélcím: 1525. Pf. 75
Tel: (06 1) 457 7100
Fax: (06 1) 356 552
Budapest,2017.04.01.